Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırabilmek amacıyla hayata geçirilen 'Okul Sütü' projesi içinde öğrencilere haftanın üç günü süt dağıtılması hakkında okul öncesi ile ilkokul okul müdürlerine bilgi verildi.
Kız Meslek Lisesi Çok Amaçlı Salonunda yapılan bilgilendirme seminerine; İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Macit Kellem ve Orhan Alabaz konuşmacı olarak katıldı.
Toplantıda konuşan Muğla Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Önder Uçak; "2012 2013 Eğitim Öğretim yılı ikinci döneminde Pazartesi-Çarşamba-Cuma günlerinde 200ml ambalajlı yağlı UHT içme sütü dağıtılacak. Okul Sütü Uygulama Rehberinde her kurumun görev ve sorumlulukları ayrıntılı bir şekilde gösterilmiştir. Okul sütü Özel Okullar dahil anasınıfları ve dengeli büyümelerine destek olmak ve süt içme alışkanlığına geliştirmektir. Okul sütü seksenden fazla ülkede dağıtılmaktadır. Bu projeye bakanlık çok önem vermektedir" dedi.
Okullarda dağıtılacak süt hakkında bilgi veren Macit Kellem ve Orhan Alabaz, okul çağı döneminde sütün büyümede önemli rol aldığını belirterek; "Büyüme ve gelişme sürecinin olduğu dönemde alınacak koruyucu önlemler ileri ki dönemler için çok etkilidir. Bu nedenle hızlı öğrenme ve anlamanın çok hızlı olduğu okul çağı dönemi çocuklara süt içme alışkanlığının kazandırılacağı çok önemli bir fırsat dönemidir. Müdürlerimiz öncelikle okullarında kabul komisyonları oluşturmak, ilgili afişlerin öğrencilerin görebileceği yerlerde olmasını sağlamak ve okul öğretmen ile öğrencilerine konu hakkında bilgilendirmekle görevlidir. Bunun yanında müdürler velileri bilgilendirmek, süt dağıtım öncesinde okul sütü dağıtım izin formunun doldurulmasını sağlamak ve velileri tarafından süt içilmesine izin verilmeyen öğrencileri il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirilmesini ve bu öğrencilerin program dışı tutulmasını sağlamakla yükümlüdür" dedi.
(BT-MB-İK)

24.01.2013 16:23:11 TSI

Editör: Wan Haber