Kayseri'de, okul kıyafeti satışı yapan Ali Altınhan, "Okul kıyafeti ile ilgili karar 27 Kasım tarihinde alındı. O günden bu yana aşağı yukarı 55 günümüz siftahsız geçti" dedi.
Okul kıyafetlerinin serbest olmasının ardından sıkıntıya düştüklerini belirten Ali Altınhan, "Okulları tatil ettik, hayırlısı olsun. Okul kıyafetleri ile ilgili karar 27 Kasım tarihinde alındı. 61 gün içerisinde aşağı yukarı 55 günümüz siftahsız geçti. Şu anda elimizdeki kıyafetlerin hiçbirini satamıyoruz. Gidişattan memnun musunuz? diye velilere sorduğumuzda herkesin bu konuda şikayetçi olduğunu bir kez daha görüyoruz. Ticarethanemiz ve çalışan elemanlarımız sıkıntıda. Çalışanlarımızın ücretlerini veremiyoruz. Birkaç çalışanımızı çıkaralım dedik vicdanımız el vermiyor. Dolayısıyla bu duruma çare arıyoruz. Kabine değişikliğinden sonraki gelen bakanımızdan beklentilerimiz bu durumu düzeltmesidir. Bakanımızın bu işe bir çözüm getirmesi, velilerinde bu konuda sıkıntılı olduğu onlarında feryatlarını dinlemelerini istiyoruz" diye konuştu.
Dükkandaki bütün mallarının ellerinde kaldığını söyleyen Altınhan, "Bu süreçten sonra bütün sermayemiz elimizdeki malda. Bu nedenle hiçbir şey yapamıyoruz. Bu malları elimizden çıkartmadan bir şey yapmamız mümkün değil. Çünkü elimizde paramız yok. 60 gün içerisinde inanın 10 parça mal satamadık. Şurada günlük 10 15 müşteriye hizmet veriyorduk. Maalesef artık bunu da yapamıyoruz. Gelen insanlarda 'nasıl olsa bu kıyafetler kalktı' diyerek 10 liralık mala 1 lira teklif ediyorlar. Bizde bu durumdan memnun musunuz? diyoruz, 'hayır memnun değiliz' diyorlar ama böylede fiyat teklif ediyorlar. Artık gelseler o paraya da vereceğiz. Geçinmek için bunu yapacağız, başka çaremiz kalmadı" şeklinde konuştu.
(OD-ZB-Y)

30.01.2013 12:56:46 TSI

Editör: Wan Haber