Okullarda kıyafetlerin serbest bırakılmasına okul forması üreten tekstilcilerin tepkileri devam ediyor. Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök'ü ziyaret eden forma üreticileri, serbest kıyafet uygulamasından vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, destek talebinde bulundu.
ADASO Başkanı Sadi Sürenkök'e okullarda serbest kıyafet uygulamasına karşı başlattıkları kampanya çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Adana Okul Kıyafetleri İmalatı ve Satıcılar Derneği Başkanı Ömer Ortakaya, uygulamanın sosyal, ekonomik, psikolojik sıkıntı ve gerginliklere neden olacağını bildirdi. Okul forması imalatının Çin'in giremediği tek sektör olduğunu ve Adana'nın üretimin 92'sine sahip bulunduğunu belirten Ortakaya, uygulama ile 5 milyar dolarlık sektörün yok olacağını, yaklaşık 3 bin işyerinin kapanacağını ve 3 milyon kişinin daha işsizler ordusuna ekleneceğini ifade etti.
2013 yılının siparişleri alınmış, kumaşlar dokunmuş, dikim hazırlığına başlanmışken tüm siparişlerin iptal edilmesi nedeniyle bütün emeklerin zayi olduğunu ifade eden Ortakaya, uygulama ile dar gelirli vatandaşların büyük sıkıntılar çekeceği uyarısında bulundu, serbest kıyafet uygulamasından vazgeçilmesi gerektiğini kaydetti.
ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, ekonomide dengelerin hassas bir süreçten geçtiği, ihracat ve üretim için yoğun çaba harcandığı dönemde bir sektörün yok olmasına yönelik karara anlam vermenin mümkün olmadığını belirterek, uygulamanın tüm boyutlarıyla ele alınarak yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
Okul forması üretici ve satıcılarının talebi üzerine ADASO Başkanı Sadi Sürenkök'ün girişimleriyle 17 Aralık Pazartesi günü saat 11.00'de "Okullarda Serbest Kıyafet Uygulaması" ile ilgili toplantı düzenlenmesi kararlaştırıldı.
Adana Sanayi Odası Salonu'nda gerçekleştirilecek toplantıya, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Nihat Sözütek, Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü'nün yanı sıra okul forması üretici ve satıcıları, veliler, muhtarlar, tuhafiyeciler, okul aile birliği yöneticileri katılacak.
(ADN-Y)

14.12.2012 15:20:41 TSI

Editör: Wan Haber