Eylül ayında hem bayram hem de okul alışverişinin üst üste gelmesi esnafı sevindirirken, aileler ise bütçelerini aştı. Okul sezonunun Kurban Bayramı’nın hemen ardından başlamasından dolayı işlerinin bu ay bereketli geçtiğini belirten İstanbul Kırtasiye ve Ucuzluk Merkezi işletmeni Zahit Esenboğa, “Kurban Bayramı ve okulların aynı ayda olması işlerimizi yüzde yüz etkiledi. Çok şükür geçen seneye göre daha hareketli bir okul sezonu yaşıyoruz. Biliyorsunuz kırtasiye alışverişleri okulların açılmasına 2-3 hafta kala başlıyor ve okulların açılmasından sonra da devam ediyor. Tabi arada Kurban Bayramı da geldi. Bu kötü bir süreç yaşayan esnafın genelinde olduğu gibi bizleri de memnun etti. Ortam biraz daha sakinleşirse işlerimiz daha da güzel olur diye umut ediyoruz” dedi.

Burada tüm kırtasiye ürünleri ile okul çantalarının olduğunu ifade eden Esenboğa, “Bizde A’dan Z’ye tüm kırtasiye çeşitlerinin yanı sıra çanta çeşitleri ve ilkokul öğrencilerinin suluk ve beslenme çantaları da bulunmaktadır. Ayrıca bizler her kalitede malzeme bulunduğu için her bütçeye de hitap ediyoruz” şeklinde konuştu.

Giyimci esnafı da işlerinin sezondan olumlu yönde etkilediğini belirtirken, kimi giyimciler okul kıyafetlerinin sadece belirli mağazalara verilmesinin doğru olmadığını savundu.

Bayram ve kırtasiye alışverişinden dolayı bütçeyi zorladıklarını belirten Fahrettin Çiçek adlı vatandaş ise, “2 öğrencim var. Kırtasiye malzemeleri aldım. Bu yıl fiyatlar da yüksek, iki alışveriş üst üste gelince bütçeyi zorladı. Bizler de borç alarak alışverişimizi tamamlamaya çalışıyoruz” diye konuştu. İHA

Editör: Wan Haber