Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, beraberinde rektör yardımcıları Prof.Dr. Aykut Gül ve Prof.Dr. Sabri Ulukanlı ile birlikte Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti'ni (OGC) ziyaret etti.
Ziyaretinin nedenini 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde programı nedeniyle gecikmeli ziyaret olduğunu ifade eden Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, "Ziyaretimizi o gün gerçekleştiremediğimiz için üzgünüm. Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü tekrar kutluyorum. Toplumun bilgilendirilmesi konusunda gece ve gündüz demeden, kar kış, yağmur çamur demeden görev yapan tüm basın mensuplarımızı kutluyorum. Gerçekten çok güç şartlar altında görevlerini yapıyorlar. Ayrıca üniversitemize verdiğiniz desteklerden dolayı da teşekkür ediyorum" dedi.
Üniversitelerin gelişmesinin bulunduğu şehirlerin de gelişmesi olduğunu vurgulayan Büyükalaca, "Ülkemiz nüfusuna göre üniversite sayısı arttı. Özellikle son yıllarda her ile bir üniversite projesi çerçevesinde üniversiteler çoğaldı. Ancak üniversiteler sadece öğrenci yetiştiren kurumların yanı sıra toplumun sorunlarına da çözüm üretmeli. Bu konuda aktif rol almalı. Bu konuda bizlere destek olacak, toplum ile iletişimi sağlayacak olanlar da siz basın mensuplarısınız. Biz bu güne kadar verdiğiniz katkılardan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da bu desteklerinizin devam etmesini arzuluyoruz" şeklinde konuştu.
Rektör Büyükalaca, konuşmasının ardından Başkan Gökhan Erkmen'e bir buket çiçek ve üniversitenin hazırladığı basın mensuplarının çalışmalarının resimlendiği tabloyu hediye etti.
Ziyaretten dolayı Rektör Büyükalaca ve beraberindekilere teşekkür eden Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gökhan Erkmen de bugüne kadar birçok ili gezdiğini ve oradaki üniversitelerin durumunu gördüğünü ifade ederek, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin eşdeğer iller arasında göz doldurduğunu söyledi. Başkan Erkmen, bundan sonra da üniversite konusunda her zaman destek ve katkı vereceklerini bildirdi.
(ACK-Y)

16.01.2013 16:28:32 TSI

Editör: Wan Haber