Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi Kalp Damar Cerrahisi Servisi Asistan Doktor Ferit Cerep'in bir hasta yakını tarafından darp edilmesine tepki gösteren Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten hekim ve sağlık çalışanlarına saldırıların son bulmasını istedi.
Beraberinde yönetim kurulu üyesi Dr. Nuh Demirpas ile birlikte Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi Kalp Damar Cerrahisi Servisi Şefi Doç. Dr. İbrahim Özsöyler ve şiddete maruz kalan hekim ve hemşirelere geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, "Öncelikle hepinize geçmiş olsun diyoruz. Son on yılda giderek artan bir şiddet ortamı var. Özellikle fiziki şiddet Adana'da çok arttı. Yüreğir Devlet hastanesinin acil servisinde sürekli vukuat var. Hekim arkadaşlarım hedef olmamak için önlük giyemez duruma geldi. İzlenen politikalar sayesinde Başbakan ve Sağlık Bakanının söylemlerinden kaynaklı sağlıkta yaşanan olumsuzluklardan hekim ve sağlık çalışanı sorumluymuş gibi bir algı yaratıldı. Bakanlık bu saldırıları hasta psikolojisi olarak normal kabul ediyordu. Dr. Ersin Arslan'ın öldürülmesinden ondan sonra bu saldırılar kamu davası oldu. Hastane idarecileri hekimlere ve bulundukları yere sahiplenmeleri gerekir. Biz Tabip Odası olarak her zaman hekim arkadaşlarımızın yanınızdayız. Hukuk büromuz 24 saat sizlere yardımcı olur. Geçen yıldan bu zamana takip ettiğimiz 11-12 davamız var. Hekime ve sağlık çalışanlarına şiddet ve şikayetlerin son bulmasını istiyoruz" diye konuştu.
Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi Kalp Damar Cerrahisi Servisi Şefi Doç. Dr. İbrahim Özsöyler, "Tabip Odasının bu hassasiyetinden, olayı sahiplenmesinden ve bizi ziyaret etmelerinden dolayı müteşekkiriz. Servisimizde yaşanan bu olayı tasvip etmiyoruz. Bizim işimiz ölümle yaşam çizgisinde. Her hasta ve yakınına bilgi veriyoruz. Bir hastanın yakınına ameliyatının ertelendiği bilgisini veren Asistan Doktor Ferit Cerep arkadaşımın arkadan darp edilmesi hiç hoş değil. Bir ay içerisinde yaşadığımız ikinci olay. Fiziki şiddet var bir de psikolojik şiddet var. Bir ay içerisinde yaşadığımız ikinci olay bu. Her gelen rutin şikayet ediyor. Bu şikayetlerin yüzde doksanı iftira şeklinde oluyor. Bu durum bizler de iş güç kaybına neden oluyor. Karşı dava açabilmek için gerekli bilgileri sizlerden edinebilirsek mutlu oluruz. Biz işimizi mi yapacağız, kendimizi mi koruyacağız?" dedi.
(ADN-Y)

15.01.2013 11:54:49 TSI

Editör: Wan Haber