Başhekim Yardımcısı Dr. Yılmaz Ata, kış aylarında enfeksiyonlardan korunmanın zor olduğunu belirterek, "Öksürme sırasında ağız ve burunları mendil ile kapatarak damlacıkların yayılması önlenmelidir" dedi.
Medical Park Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Yılmaz Ata, soğuk havalarda enfeksiyon ve grip benzeri hastalıklardan korunmanın yollarını anlattı. Havaların soğumasıyla beraber üst solunum enfeksiyonları ve grip gibi hastalıkların görülmeye başladığını ifade eden Dr. Yılmaz Ata, "Bu beklenen bir şey. Bunlardan korunmak zor. Çünkü bu hastalıklar solunum yoluyla bulaşıyor. Toplu taşıma araçları, alışveriş merkezleri, kalabalık iş yerlerinde birçok insan ile temas oluyor. Bu temas sonrasında mikrop alabiliyoruz. Normalde bu tür hastalıklar aksırmak, öksürmek ve solunum yoluyla 1 buçuk metre kadar alana yayılırlar. Direk bu havayı soluyanlar ve damlacıkların temas ettiği yerlerden herhangi bir şey yiyip içenler bu virüsleri alabilirler" dedi.
Bu hastalıklardan korunmanın yollarından da bahseden Ata, "Mümkünse bu tür hastalara çok fazla yaklaşmamak gerekir. Hastaların da diğer kişilere bulaştırmama açısından kendilerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Öksürürken ağız ve burunlarını mendil ile kapatarak damlacıkların yayılmasını önlemelidirler. Suya sabuna yetişemediğimiz zamanlarda ise el dezenfektanlarını kullanabiliriz. Çalıştığımız ve kaldığımız mekanın havalandırılması da önemli korunma yollarından bir tanesidir" şeklinde konuştu.
(MA-MŞ-Y)

08.01.2013 12:44:09 TSI

Editör: Wan Haber