İzmir'de, deniz malzemeleri satan bir dükkanda bulunan oksijen tüpünün patlama anı, güvenlik kameralarınca görüntülendi. Patlamanın savaş alanına çevirdiği bölgede bulunan vatandaşların, korku ve panik içinde kaçıştığı görüldü.
Dün akşam saat 18.00 sıralarında, tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Hisar Camii'nin arka sokağında deniz ürünleri satışının yapıldığı bir işletmede oksijen tüpünün patlama anı, güvenlik kameralarına yansıdı. Patlamanın meydana geldiği Ege Barakuda isimli dükkanın çevresinde bulunan gelinlik, bijuteri ve gıda malzemelerinin satışının yapıldığı üç ayrı işletmedeki esnaf ve müşterilerin büyük korku ve panik halinde kaçıştığı görülürken, yaralı bir kadının da vatandaşların sırtında taşındığı dikkat çekti.
İddialara göre, patlamanın işletmede tüpten tüpe dolum aktarımının yapıldığı sırada yaşandığı belirtilirken, patlamanın olduğu noktada gece boyunca ekipler ve çevre esnafı temizlik çalışmalarını sürdürdü. Sabah saatlerine kadar süren çalışmalarda Konak Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, patlamadan dolayı savaş alanına dönen bölgedeki çalışmalara destek verdi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da olay yerine gelerek ekiplerden bilgi alıp, çevre esnafına geçmiş olsun dileklerini iletti. İzmir Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri patlamanın olduğu dükkanda teknik çalışmalarını sürdürürken, deniz polisi ekiplerinin de söz konusu dükkanda oksijen tüplerini incelediği görüldü.
(AH-SO-Y)

19.02.2013 11:43:49 TSI

Editör: Wan Haber