Bitlis'in Tatvan ilçesinde; elektriği, kapısı ve penceresi olmayan evde kalan 6 kişilik Ok ailesine Tatvan Kaymakamlığı yardım eli uzattı.
Maddi imkânsızlıklardan dolayı kendilerine ait olmayan bir afet evine sığınan ve her gün donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan aileye, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan'ın talimatıyla Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yardım eli uzatıldı. Vakıf Müdürü Beşir Avis, ilçenin Cumhuriyet mahallesindeki afet konutlarında kalan Ok ailesini evlerinde ziyaret etti, sıkıntılarını dinledi. Vakıf olarak Ok ailesine gerek yardımları yapacaklarını belirten Vakıf Müdürü Beşir Avis "Aile için ilk etapta bir ev bulacağız. Ailenin 6 aylık gideri vakfımız tarafından karşılanacak. Bunun yanında evin yakacağı, çocukların giyim ihtiyaçları, okul giderleri, servis ücretleri gibi her türlü giderler yine tarafımızdan karşılanacak. Aileye gıda yardımı yapılacak" dedi.
Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ise, ilçede zor durumda olan herkese yardım eli uzatmaya hazır olduklarını belirtti. Ok ailesinin durumundan haberdar olur olmaz gereken yardımı yaptıklarını ve sıkıntılarını gidermek için çalışma başlattıklarını ifade eden Kaymakam Erkan "İlçemizde maddi durumu iyi olmayan ailelere yardımlarımız devam edecektir. Vatandaşlarımızın duyarlılığı sayesinde durumu iyi olmayan Ok ailesine de ulaştık. Sosyal Yardımlaşma Vakfımız tarafından gerek yardımlar yapılacaktır" dedi.
(HO-MET-Y)

14.01.2013 13:47:37 TSI

Editör: Wan Haber