Haber: İshak KARA

 

2012 YGS sınavında, 81 il arasında son üç sırada yer alan Van kentinde 2013 YGS sınavına 99 okul, 1200 sınıfta  toplamda 23 bin öğrenci katıldı. Saat 10 da başlayıp, 12:30 sıralarında biten sınavlarda herhangi bir olay yaşanmadı

 

Yeni bir hayata atılmanın anahtarı olan üniversite sınavlarının 2013 maratonun ilk ayağıtamamlandı. Türkiye genelinde 1 milyon 851 bin öğrencinin katıldığı YGS sınavı ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sorunsuz tamamlandı.

Van kent merkezinde 99 okul 1200 sınıfta yapılan Yüksek Öğrenime geçiş sınavına, yaklaşık 23 bin öğrencinin katılırken, güvenli bir sınavın olması için çalışmalar günler öncesinde tamamlandı.

Kent genelinde , üç bin kadar görevlinin yer aldığı sınavda, sekiz yüz kadar görevli sınav bölgesinin çevresinde görev alırken,geri kalan 2 binin üstünde görevli de salonlarda görev yaptı.

Saat 10 sıralarında başlayıp 12 30 sıralarında sonlanan sınavda, veliler öğrencilerini, okulkapılarında beklediler.

Okul çevrelerinde asker ve polisler tarafında yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı dikkatlerdenkaçmazken, kent merkezinde sakin bir hava esti.

Sınava giriş öncesinde büyük heyecan yaşandığı gözlemlenirken, kent genelinde büyük çaplı üzücü olay yaşanmazken, bir iki öğrencinin kısa süreli baygınlık geçirdikleri öğrenildi.
 

 

REKTÖR BATTAL “ÇOCUKLARMIZI SAHİPLENMEYİ GÖREV ADEDİYORUZ”

 

Sınav sonrası Başkalenews’ e konuşan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi rektörü Prof.Dr.PeyamiBattal ve il milli eğitim müdürü Mucip Kna,sınav süresince tadsız bir olayın yaşanmadığını ve öğrencilerin huzur ortamında sınavlarını tamamladıklarını söylediler.

YYÜ Rektörü Prof.Dr Peyami Battal,kent genelinde 99 okul ve 1200 sınıfta yapılan sınavlara 23 bin kadar öğrencinin katıldığını ve üç binin üstünde görevlinin de sınavlarda görev aldıklarını belirterek “bunlar bizim çocuklarımız.bunlara güzel bir gelecek hazırlamak bizleringörevidir.sınavların güvenli bir ortamda geçebilmesi için günler öncesinde çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

Vanlı öğrencilerin daha büyük başarılar yakalayabilmeleri için,her türlü fedaklarlığı yapmaya devam edeceklerini söyleyen Rektör sözlerine devamla “ Sınav öncesinde gerekli mercilere ve yöneticilere talimatlar vererek,çocuklarımızın güvenli ve huzurlu bir ortamda sınavlarını tamamlamalarını sağladık.her şeyi en ince ayrıntısına kadar değerlendirdik ve ti,tiz bir çalışmayürüttük,sınavda sorumlulukları bulunan arkadaşlarda,görevlerini layıkıyla yerine getirdiler.sınavlarda üzücü bir olayın yaşanmaması  bizleri sevindirmiştir.çocuklarımızı bir kez daha tebrik ediyor,sınavlarının iyi geçmiş olduğunu temenni ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

İl milli eğitim müdürü Mucip Kına ise, sınav sonrası yaptığı açıklamada ,sınavların huzur ortamı içinde geçtiğini ve her hangi bir sıkıntın yaşanmadığını belirterek şunları söyledi “Pazar günü ilimizde yapılan sınavlar sonrası,yaptığımız incelemelerde olumsuz bir durumun olmadığını gördük.günler öncesinde yürütülen titiz çalışmalar nedeniyle çocuklarımızın sağlıklı koşullarda sınava girmelerini sağladık.ilimiz genelinde sınava giren 23 bin öğrencimizin,sınavlarının başarılı geçtiğini umuyor kendilerini kutluyorum “

Editör: Wan Haber