Parti binasında düzenlediği basın açıklamasında gündemle ilgili açıklama yapan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Türkiye’nin tamamen dışa bağımlı hale geldiğini söyledi.

 

Türkiye’nin Brezilya’dan, Arjantin ve Amerika’dan hayvan getirdiğini ifade eden Öğüt, “Türkiye’de hayvan yok mu? Türkiye’deki meralar nerede? Merada beslenen hayvanın etinde omega3 var ve besin değeri yüksek. Amerika’da getirilen hayvanlar maalesef domuz yağı ve domuz satakatı ile yapılan yemle besleniyor. Müslümanlara domuz yağı ile beslenen hayvanları sattılar ve yedirdiler. Bunu CHP yapsaydı kıyameti koparırlardı” dedi.

 


2015 genel seçimlerinde ülkenin CHP’ye ihtiyacı olduğunu ifade eden Öğüt, şöyle konuştu: “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da insanlarımızın yüzde 54’ü yeşil kart ile geçiniyor. CHP iktidar olduğu zaman sosyal devlet anlayışı ile hareket edecektir. Sosyal devlet anlayışı ile hareket ettiğimiz için aile sigortası getireceğiz. Bütün işsiz, muhtaç ailelere geçinebileceği kadar maaş vereceğiz. Bunu bütün halkımızın bilmesini istiyoruz. AK Parti 30 TL kadın parası veriyorsa, biz 100 TL vereceğiz. Her alanda AK Parti’nin verdiğinden iki kat daha fazla destek vereceğiz. Biz verilen yardımlara karşı değiliz. Hatta verilen yardımları az buluyoruz. Verilen yardımların iki katını, üç katını hatta dört katını vereceğiz.”

 


PKK olaylarının 1983-1984 yılında başladığı dönemde o günkü adıyla SHP’nin bunu gördüğünü ve buna karşı raporlar hazırladığını dile getiren Öğüt, şunları söyledi: “Hazırladığımız rapor AK Parti’nin bugünkü söylemlerinden bile daha cesaretli ve somut bir rapordur.

 

1989 yılında bizim söylediğimiz ve raporlaştırdığımızı AK Parti bugün bile söyleyemiyor. Bunu daha fazla insanın ölmemesi için hazırladık. Ama bir türlü iktidar olamadık. Eğer o zaman iktidar olsaydık Kürt sorununu daha kolay çözerdik. Çözüm sürecine tam destek veriyoruz. Ama kapalı kapılar ardında görüşülmesine karşıyız. Kürt sorununun ne aşamada olduğunu AK Partililer bile bilmiyor. Bize cezaevlerinde dışkılarımızı yedirdiler. Bu nedenle barışa en çok susayan parti CHP’dir. Barışı ve kardeşliği Ortadoğu’ya getirecek tek başkan Kılıçdaroğlu, tek parti CHP’dir.” 

Editör: Wan Haber