Kepez Belediyesi, Osman Gazi Semt Konağı'nda (OGSK) ilk resmi toplantıyı yaptı.
Gazi Mahallesi Sütçüler Caddesi Metin Çiviler Lisesi yanındaki Osman Gazi Semt Konağı, AK Parti İl, ilçe teşkilatlarına ve mahalle temsilcilerine tanıtıldı. Tesisin çok amaçlı salonunda verilen yemeğe, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti İl Başkan Vekili Üzeyir Doğan, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, parti teşkilatının ilçe, kadın ve gençlik kolları üyeleri, mahalle temsilcileri, meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz ile belediye çalışanları katıldı.
Yemekte davetlilere seslenen Başkan Tütüncü, Osman Gazi Semt Konağı'nı söz verdikleri tarihte hizmete açtıklarını, Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları'nın (AKMEK) düzenleneceği, çocuk kütüphanesi, bilgi evi ve kadın koordinasyon merkezinin olacağı tesisin resmi açılışını Şubat ayında yapacaklarını belirtti. Semt konağı projesinin, Kepez Belediyesi'nin Antalya'ya getirdiği yeniliklerden bir tanesi olduğuna değinen Başkan Tütüncü, "Bununla iftihar ediyoruz. Antalya'ya pek çok belediyecilik hizmetini getiren, tanıştıran ve insan odaklı sosyal belediyecilik çalışmalarıyla öne çıkan bir belediyeyiz" dedi. Semt konağının mimarisini, Antalya'nın tarihi evlerinden ilham alarak oluşturduklarının altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, tesiste neler yapılacağı ile ilgili şunları söyledi:
"Semt konağımızda, bölgede yaşayan her yaştan kadın erkek vatandaşlarımıza, çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik sosyal belediyecilik hizmeti vereceğiz. Bin 200 metrekare inşaat alanından oluşan tesisin giriş katında yer alan çok amaçlı salonda; sergi, seminer, toplantı, tiyatro ve sinema gösterileri gibi etkinlikler yapacağız. Birinci ve ikinci katında idari odalar ile AKMEK'in meslek ve sanat kurslarının verileceği dersliklerin bulunduğu konağın son katında derslikler ile bölge sakinlerinin sohbet toplantılarını yapabileceği, doğu ve batı kültürü senteziyle düzenlenen geleneksel sohbet odası ve camekânlı bir kafeterya yer alıyor."
ORHAN GAZİ DE HİZMETE AÇILIYOR
Geleneksel Türk mimarisiyle oluşturdukları semt konağının ikincisini Şafak Mahallesi'ne yaptıklarını anımsatan Başkan Tütüncü, 75. Yıl Caddesi'nde yapımı tamamlanan ve Orhan Gazi ismini verdikleri semt konağını, önümüzdeki günlerde hizmete açacaklarını kaydetti.
Semt konaklarının ismini de çok özel seçtiklerine işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, ecdada vefa borcunun ödenmesi, ecdadın isimlerinin gündemde kalması ve hayatın içinde olması amacıyla, Gazi Mahallesi'ndeki semt konağına Osman Gazi, Şafak Mahallesi'ndeki tesise ise Orhan Gazi ismini verdiklerini dile getirdi.
Seçim kampanyasında Kepez için söz verdikleri 41 projenin 39 tanesini gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Başkan Tütüncü, "Gerçekleştiremediğimiz projelerden biri olan Dokuma ile ilgili yasal süreç devam ediyor. İkinci proje Türkiye Parkı için de yer arayışımız devam ediyor. Ama 41 projenin çok üzerinde birçok projeyi tamamlayarak halkın hizmetine sunduk." açıklamasını yaptı.
Yunus Emre'nin, "Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sigaya çeken bir Molla Kasım gelir." dizilerini anımsatan Tütüncü, "Biz de sözü eğip bükmeden, yapabileceğimizin ne olduğunu, haddimizi bilerek sözlerimizi verdik. Allah'a çok şükür, bugün milletin karşısına alnımız ak, yüzümüz pak bir şekilde çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
(SK-Y)

21.01.2013 15:19:30 TSI

Editör: Wan Haber