Adana'da valilik binası önünde atamaları protesto etmek isteyen bir grup öğretmen ile polis arasındaki eylem pazarlığı önce gülüşmelere, ardından tartışmaya neden oldu.
Eğitim-Sen, Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası ile Türk Eğitim-Sen Adana şubelerine üye öğretmenler, 4 4 4 uygulaması ile norm fazlası görünen öğretmenlerin ikinci kez atanmasını protesto etmek için valilik binası önünde bir araya geldi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Güvenlik Şubesi'ne bağlı ekipler, izinsiz olduğu gerekçesiyle öğretmenlerin valilik binası önünde basın açıklaması yapmasına izin vermedi. Polis, sendika üyelerinden açıklamayı yolun karşısında yapmalarını istedi. Sendika temsilcilerinin polisle yaptığı pazarlıkta ise ilginç diyaloglar yaşandı. Eğitim-Sen üyesi Güven Boğa'nın valilik bahçesini işaret ederek, "Burada izin vermiyorsanız içeride basın açıklaması yapalım" sözleri üzerine polisin "Bizim içeride de adamımız var" yanıtı gülüşmelere neden oldu. Polisin izin vermemekte ısrarlı olduğunu gören öğretmenlerin buna rağmen basın açıklamasını okumak istemesi üzerine çevik kuvvet polisleri öğretmenleri kaldırımdan aşağıya indirdi. Bu sırada öğretmenler ile polisler arasında sözlü tartışma yaşandı.
Yolun karşısına geçen öğretmenler, polisin müdahalesini eleştirerek, "Hakkımızı aramak için basın açıklaması yapmak istedik ama buna izin verilmedi. Polisin bu tutumu nedeniyle basın açıklamasını iptal etmek zorunda kaldık" dedi.
Sendika üyesi öğretmenler, daha sonra eylemlerine son vererek dağıldı.
(YSF-CC-Y)

16.01.2013 12:15:38 TSI

Editör: Wan Haber