Eğitim-Bir-Sen Edirne Şubesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde bir araya gelerek, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmenliğin acilen değiştirilmesin gerektiğine vurgu yaptı. Sendika Başkanı Erdinç Dalgıç, "Devlet memurlarına üniformalı asker muamelesi yapılıyor" dedi.
Eğitim-Bir-Sen Edirne Şubesi üyeleri, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik" konusuna tepki göstermek için Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Erdinç Dalgıç, burada yaptığı açıklamada mevcut yönetmelikle devlet memurlarına üniformalı asker muamelesi yapıldığını belirtti. Kamu çalışanlarına kılık ve kıyafet zorunluluğu uygulanmasının insan tabiatına aykırı olduğuna dikkat çeken Dalgıç, "Devlet, vatandaşıyla, halkın inançlarıyla kavga etmeyi artık bir kenara bırakmalıdır" dedi.
Dalgıç, açıklamasında; "İnsanlarını tanımlamayı değil, tanımayı seçmelidir. Özgürlük taleplerimiz karşılanmalı, ne giyip ne giyemeyeceğimizi bilecek yetişkinler olduğumuz kabul edilmeli ve bu talebimize kulak verilmelidir" diye konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından öğretmenler olaysız bir şekilde dağıldı.
(ORA)

02.01.2013 17:09:11 TSI

Editör: Wan Haber