Edirne'de okullarda kıyafet serbestliği yönetmeliğinde dini simgelerin göz ardı edildiğini söyleyen bir grup öğretmen, derse eşofmanla girerek durumu protesto etti.
Eğitim-Sen Edirne Şubesi üyesi bir grup öğretmen, kılık kıyafet yönetmeliğinde dini simgelerin göz ardı edilmesine dikkat çekmek için eylem düzenledi. Saraçlar Caddesi'nde toplanan yaklaşık 30 öğretmen, slogan atarak hükümeti eleştirdi. Sabah okulda derslere eşofmanla giren öğretmenler, eylemi de eşofmanlarıyla yaptı.
Grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Edirne Şube Başkanı Ayhan Fırtına, öğrencilerin sivil giyinmelerinden yana olduklarını belirterek, "Bugün yapmış olduğumuz etkinliği, bu kıyafet yönetmeliğinden çok daha önce planlamış ve dini simgelerimizin okullarımızda kullanılmasının göz ardı edilmesini protesto etmek için düzenlemiştik. Kıyafet yönetmeliği bunun üzerine geldi. Aslında bu yönetmelik istismar edilmekte. Biz bugün derslerimize sivil itaatsizlik göstererek bu konuya dikkat çekmek için eşofmanlarımızla ders yapıyoruz. Biz kesinlikle öğrencilerimizin sivil giyinmelerinden yanayız" dedi.
Eğitim-Sen Edirne Şubesi'ne bağlı öğretmenler, daha sonra slogan atarak okullarda dini simgelerin göz ardı edilmesini eleştirdi.
(ORA-CC-Y)

05.12.2012 14:43:12 TSI

Editör: Wan Haber