Kırşehir Eğitim-Birsen Şubesi, kılık kıyafet yönetmeliğini okul bahçesinde yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti.
Basın açıklamasına Eğitim-Birsen Kırşehir Şubesine bağlı öğretmenler katıldı. Sivil kıyafet giyen öğretmenleri öğrenciler merakla izledi.
Öğretmenler adına basın açıklamasını Eğitim-Birsen Şubesi adına Ali Rıza Aka yaptı. 1982 model çağ dışı kılık kıyafet yönetmeliklerini protesto ettiklerini söyleyen Aka, "657 sayılı Devlet Memurları kanunu ek madde 19'da, 'Devlet Memurları kanun, tüzük ve yönetmeliklerin ön gördüğü kılık ve kıyafet mecburiyetine uymak zorundadır' der. Hükmünden hareketle hazırlanmış olan Kamu Kurum ve Kuruluşunda çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmelikteki akla zarar kurallar durmakta, devlet memurlarına adeta üniformalı asker muamelesi yapılmaktadır" dedi.
Aka, "Ense tıraşı, favori, bıyık ve tırnak uzunluğu ile ilgilenen çalışanları kot ve benzeri pantolon kıyafet giyemeyeceği hükmünü içeren inancı gereği başını örtme ihtiyacı duyan ve tercihinden dolayı saygı duyulması gereken kadın çalışanlara baş örtüsü yasağı getiren darbe dönemi ürünü çağ dışı yönetmeliği tanımadığımızı haykırıyoruz. Öğrencilerin kılık ve kıyafet yönetmeliği değişmiş tek tipçilikten vazgeçilmiş imam hatip okullarında tüm derslerde diğer okullarda sadece Kur'an dersinde baş örtüsü serbestliği içerecek şekilde serbest kıyafet hakkı tanınmışken öğretmen adaylarına staj dönemlerinde serbest kıyafetle okula girme hakkı iade edilmişken eğitim çalışanlarının saçı ile bıyığı ile ense tıraşı ve pantolonunun ütüsü ile ilgilenilmesini doğru bulmuyoruz" şeklinde konuştu.
Öğretmenler yapılan açıklamanın ardından alkış tutarak okul bahçesinden ayrıldı.
(EÖ-AEK-ZB-Y)

02.01.2013 15:01:36 TSI

Editör: Wan Haber