ADANA - Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, öğretmenlerin öğrencilerine örnek olması gerektiğini söyledi.

Kozan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Anadolu Öğretmen Lisesi'nde "Avucumuzdaki Gelecek ve Çocuklarımız" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Açıkalın, öğretmenlerin davranışları ile öğrencilerine örnek olması gerektiğini vurguladı. Öğretmenlerden derslerine zamanında başlamasını isteyen Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, "Şunu unutmayalım ki, eğitim insanın hayatının her safhasında yer almaktadır. Bizler sadece bugünkü teknik sistemle hareket eder ve çocuklarımız mezun eder isek vay halimize. Öğretmenlerimiz değişen ve gelişen teknolojiye en iyi şekilde ayak uydurmak zorundadır." dedi.

Öğrencilere sadece eğitim değil yaşam bilgisinin de öğretilmesi gerektiğini vurgulayan Açıkalın, "Bugün derste mutlu olan çocuk sayımız oldukça az, ama tatillerde mutlu olan çocuklarımız fazla. Bizler eğitimciler olarak öğrencilerimizle iyi bir iletişim kurmalı ve onlara dersleri sevdirmeliyiz. Bugün 60 aylık çocuklarımız eğitime başlıyor. Aslında 50 aylık bile eğitime başlamalı. Çünkü bir çocuğun zihinsel gelişimi en çok bu çağlarda etkili oluyor. Hiçbir çocuk boş doğmaz. Onlarda zeka ve kalıtımsal bir çok özellik vardır. Bizler öğretmenler olarak çocuklarımıza sadece hayat yolunda rehber olacağız. İkide bir çocuklarımızın velisini okula çağırmamalıyız. Onları en iyi şekilde bilgilendirmeli ve derslerine motive etmeliyiz." diye konuştu.

Öğretmenliğin kutsal bir meslek değil kritik bir kamu görevi olduğunu belirten Açıkalın, "Çocuklarımızda her davranış genetik değildir. Zeka, davranış ve kişilik gibi bir çok eğitimi çevreden alırlar. Eğitimin asıl amacı insanı bir enerji kaynağı ve zenginlik olarak görmektir. Öğretmenler olarak çocuklarımıza sadece kendi doğrularımızı değil toplumun bildiği bütün doğruları aşılamalıyız. Bu ülkenin yaptığı evler yıkılmayan müteahhide, tedavi ettiği hasta iyi olan bir doktora ihtiyacı var. Lütfen çocuklarımızın karakterlerini bozmayalım. Onları Peygamber eğitimi ile eğitelim. Anne, baba ve öğretmenler olarak çocuklarımız hormonsuz yetiştirelim." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili ve Belediye Başkanı Kazım Özgan, Prof. Dr. Aytaç Açıkalın'a plaket ve çiçek takdiminde bulundu.
CİHAN

Editör: Wan Haber