Erhan Akbaş / Habererciş

Erciş’in türkülerle tanıtılması için Öğretmen ve öğrencilerden oluşan ekip Erciş türkülerini seslendirerek tanıtıma katkı sundu.

Erciş Yahya Kemal Beyatlı orta okulunda görev yapan Müzik öğretmeni Gökhan Gül ve Matematik öğretmeni Şerife Tekin isimli müzik öğretmenlerinin hazırlamış olduğu çalışma kapsamında 7 farklı Erciş türküsü seslendirildi, hazırlanan klip çalışmasında. Erciş’te görev yapan öğetmenler ve orta okul öğrencileri yer aldı.

‘Erciş İçin Çal’ isimli klip çalışmasında  Çığrışır bülbüller, Ah le ana, Su gelir millendirir, Şengülüm Nanay, Karşıdan yar geliyor, Kara yer kara yerde ve Menşüre hanım isimli türküleri seslendirilirken, klip çalışmasının çekimleri 40 ayrı mekanda gerçekleştirildi.

‘Erciş için Çal’ projesinin Genel yayın yönetmenliğini yapan Müzik öğretmeni Gökhan Gül yapmış olduğu açıklamada öğrencilerimiz ile bir farkındalık yaratmak için mart ayında böyle bir proje yapmaya karar verdim. İlk olarak evimde bulunan ses ekipmanı ve müzik aletlerimi okulumuza taşıdım. Sonrasında projemde yardım aldığım öğretmen arkadaşım Şerife Tekin ile birlikte seçmiş olduğumuz öğrencilerimizin ve katılmak isteyen öğretmen arkadaşlarımızla  müzik egzersizleri yaparak ses kayıtlarını aldık daha  sonra gecen zaman zarfında  Erciş türkülerinden oluşacak olan klip çalışmamızın alt yapısını hazırladık. 

Düzenlemelerimiz bittikten sonra ise cep telefonumla Dağ,Ova,Bayır gezerek Erciş’in güzelliklerinden oluşan video klipler çekmeye başladım montaj işlemimiz bittikten sonra ise yapmış olduğumuz çalışmamızı Erciş halkının beğenisine sunduk böyle bir projede bizlere destek olan çalışmalarımızda yer alan tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimizi teşekkür ederim  dedi.

 

 

Editör: Wan Haber