Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Alparslan İlkokulu'nda bir öğretmenin başka bir okula tayin edilmesi, velilerin tepkisine yol açtı.
Alparslan İlkokulu 2/B Sınıfı Öğretmeni Cemalettin Zeren, okul idaresinin şikayeti üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gecehan İlkokulu'na tayin edildi. Olaya tepki gösteren öğrenci velileri, Atatürk Anıtı önünde toplanarak tayine tepki gösterdi. "Öğretmenimizi geri istiyoruz" diyen veliler adına açıklama yapan Serpil Altınok, "Okulumuz Alparslan İlkokulu 2/B sınıfı çocuklarımızın 36 minik yavrunun öğretmeni Cemalettin Zeren'in bir köy okuluna sürgün edilmesinin şokunu yaşıyoruz. Bizim çocuklarımızın sınıfta mutlu ve başarılı olmasını sağlayan, gurur duyduğumuz öğretmenimiz hangi suçu işlemiştir ki bu ceza ona reva görülmüştür. İyi bir öğretmen olmasının ödülü bu mudur? Öğretmenimize başka sınıfta sorun yaşayan öğrenci verilmek istenmiştir. Oysa sınıf mevcudu daha az olan şube varken ille de 36 kişilik şubeye vermeye zorlamanın mantığını anlayabilmiş değiliz. Öğretmenimiz Cemalettin Zeren kastedilen öğrencini velisine 'Benim sizinle hiçbir sorunum yok. Siz ve çocuğunuz başımın tacısınız' deyip işleyişe direnç göstermiştir. Kastedilen öğrenci velisi olayın tanığıdır. Yapılan hatadan dönmek erdemdir. Buradan tüm yetkililere ve Sayın Valimize sesleniyoruz. Öğretmenimize ve çocuklarımıza yapılan bu haksız uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz" dedi.
Yapılan açıklamanın ardından 2/B sınıfı öğrencileri, "Öğretmenimizi geri istiyoruz. Samsun duy sesimizi" şeklinde pankart açtılar.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; okul idaresi, engelli öğrenciyi sınıfa kabul etmediği gerekçesiyle öğretmeni İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de yaptığı inceleme sonucu öğretmeninin yerinin değiştirilmesini İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teklif etti. Bunun üzerine öğretmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gecehan İlkokulu'na tayin edildi.
(EMT-SLH-YHY-Y)

14.12.2012 19:33:01 TSI

Editör: Wan Haber