AKP’nin gerici eğitim politikalarını yaygınlaştırma ve uygulama çabaları sürerken, öğretmenlere yönelik baskı ve sindirme politikaları da aynı hızla devam ediyor.

Bergama Eğitim-Sen Şube Başkanı Hasan Kuşçu’nun, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman tarafından şikâyet edilmesi üzerine aldığı ceza haberini Facebook’ta paylaşan ve cezayı eleştiren anaokulu öğretmeni Ufuk Sağlam’a, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevden alındığı söylendi.

Bergama’nın Kozak Çamavlu İlkokulu’nda ücretli olarak görev yapan Ufuk Sağlam, Facebook sayfasında İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında yorum yaptığı için işinden kovuldu. Milli Eğitim şube müdürü tarafından, soruşturma açıldığı ve görevden alındığı kendisine sözlü olarak bildirilen Sağlam’a, konuyla ilgili herhangi bir resmi yazı da ulaşmamış.

Sağlam, “Gericilik aldı başını gidiyor. Okullarda zaten sendikasız, güvencesiz çalıştırılıp, kolaylıkla işten atılıyoruz. Facebook’tan hakaret ettiğim söylenerek, kendim gibi ücretli öğretmenlik yapan arkadaşlarımın muhbirliğiyle karşı karşıya kaldım” diye konuştu. Okula gidemediğini, gittiğinde kapıların kilitlenerek içeri alınmadığını belirten Sağlam, “AKP aleyhine pek çok şey paylaşıyorum zaten. Öğretmenlerin bu tabloda yapabilecekleri tek şey, hukuksuzluklara karşı örgütlenip mücadele etmek” şeklinde konuştu.

Soruşturmayı yargıya taşıyacağını dile getiren Ufuk öğretmen, anaokuluna gelen öğrencilerin de öğretmensiz kaldığını söylüyor. Sağlam, eğitimi geri kafaların elinden kurtarmak için sonuna kadar mücadele edeceğini ancak bunun için bütün ilerici, aydınlıktan yana eğitimcilerin, birlikte örgütlü mücadele vermeleri gerektiğini ifade etti.

Kamuya açık binaya girdi, 3 bin TL ceza aldı
Eğitim- Sen Bergama Temsilcisi Hasan Hüseyin Kuşçu, 4+4+4 eğitim sistemi uygulamaları nedeniyle velilerle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gidince, mahkemelik olmuş ve “işyeri dokunulmazlığının ihlali”nden suçlu bulunarak, 3 bin lira para cezasına çarptırılmıştı. Kuşçu, “Bu sendikacılığın sesini kısmak isteyen anlayışın tipik bir örneğidir. Bu tip susturma karşısında biz susmayacağız. Yasal haklarımızı her platformda aramaya devam edeceğiz” diye konuşmuştu.

*soL

Editör: Wan Haber