Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Faik Demir, yangını ağlayarak izlediklerini ifade ederek, "Evimizin yanmasından daha acı. Çünkü evimizden daha özel bir yer" dedi.
Doç. Dr. Ali Faik Demir, üniversitede çıkan yangınla ilgili açıklama yaptı. Kendi odasının bulunduğu bölümde yangının çıktığını ve olaydan hemen haber aldığını söyleyen Demir, "Çok kısa bir süre sonra yangının söndürüldüğü söylendi. Sonra televizyonlarda çatının alev aldığını ve okulu tamamen yanar halde gördük. Bunu ağlayarak izledik. Bizim için çok korkunç. Evimiz yanmasından daha acı olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü gerçekten evimizden çok daha özel bir yer. Ben 1980'de Galatasaray Lisesi'ne girdim ve 1994 yılından beri öğretim üyesiyim. Tüm arkadaşlarımız tüm mezunlarımız son derce üzgün" diye konuştu.
Yangının söndürüldükten sonra yeniden başladığını söyleyen Demir, "Burada yangın çıkıyor. Eski bina ve elektrik kontağı olduğu söyleniyor. Hemen yangın alarmı çalıyor, güvenlik müdahale ediyor. İtfaiye geliyor ve 'yangın söndürüldü' diye zabıt tutuyor. Ancak daha sonra çatı kısmı, ahşap kısmı yeniden alev alıyor" dedi.
İtfaiyenin yangını söndürme çalışmalarına değinen Demir, "Bir noktada biraz belki tedbirsiz ve özensiz davranılıyor. İtfaiye bu konuda çok daha farklı davranabilirdi. Bu tip çok mekan var. Bunlara karşı ellerinden geleni yaptıklarına eminim ama yeterli olmuyor. Tablo ortada. İçerisinde şu an gördüğünüz tablodan çok daha kötü bir tablo var. Tazyikli suyla duvarın aşındığını ve çöktüğünü görüyorsunuz" ifadelerini kullandı.
(MH-ÖFA-OK-Y)

23.01.2013 11:26:30 TSI

Editör: Wan Haber