Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Altıntaş Meslek Yüksekokulu'nda "Temel Hijyen Eğitimi" verildi. Eğitime ekmek üretimi yapan işletmeler ve bu işlerde çalışan personeller katıldı.
Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Altıntaş MYO öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Aysel Gülbandılar ve Öğretim Görevlisi Mehtap Cankurtaran tarafından Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile "Temel Gıda Hijyeni" konulu eğitim verildi. Eğitime Tavşanlı'da ekmek üretimi yapan işletmelerde üretim, satış ve dağıtım bölümlerinde çalışanlar katıldı.
"Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği" gereğince "Ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan ve fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmesi" kapsamında Altıntaş Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda verildi.
Düzenlenen eğitimde katılımcılara, Hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdadaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı ile el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı konularında bilgiler verildi.
(RD-EFE)

15.12.2012 14:28:22 TSI

Editör: Wan Haber