Öğrencisine tecavüz etmekle suçlanan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A.S.'nin avukatı Orhan Gür, "Asılsız tecavüz suçlaması ile ilgili olarak Türkiye'nin hiçbir yerinde savcılık makamlarınca soruşturma yapılmamaktadır" diyerek müvekkiline iftira atıldığını öne sürdü.
Avukat Gür, yaptığı açıklamada, T.G.'nin asılsız iddialarının yetkili ve görevli Cumhuriyet Başsavcılık makamlarının yaptığı soruşturmalar sonucu kayda değer bulunmadığını ve tecavüz suçlamasının bir iftiradan ibaret olduğunun hukuken anlaşıldığını belirterek, "Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının 29.05.2012 tarih ve 2012/1356 karar sayılı kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı, beyanımızı hukuken belgeleyen kanıttır" dedi.
Müvekkilinin 'eşi ile arasında geçimsizlik olduğu, eşinden boşanarak T.G. ile evleneceği vaadinde bulunduğu' iddialarının da tamamen gerçek dışı olduğunu ifade eden Gür, "Müvekkilim yine T.G.'nin iddia ettiği gibi kendisine, 'Mardin'e gelmezsen senin ailene dini nikah kıydığımızı söylerim' şeklinde tehditte kesinlikle bulunmamıştır. İddiaların tam aksine müvekkilimi ve eşini ve hatta 3 yaşındaki küçük kız çocuklarını dahi, gerek telefon etmek suretiyle gerekse bilgisayardan istifade ederek e-mailler göndererek tehdit eden ve ağza alınmayacak derecede çirkinlik ifade eden hakaretlerde bulunan T.G.'nin kendisidir. Bu nedenle T.G. hakkında yaptığımız suç duyuruları Sakarya Savcılığı tarafından incelenerek delillerin yeter derecede oluştuğu inancına varılmak suretiyle T.G. hakkında Sakarya 1 ve 2. Sulh Ceza Mahkemelerinde 'ölümle tehdit ve alenen hakaret' suçlamalarından ötürü kamu davası açılmıştır" iddialarında bulundu.
"Müvekkiline T.G.'nin asılsız tecavüz suçlaması ile ilgili olarak Türkiye'nin hiçbir yerinde savcılık makamlarınca soruşturma yapılmamaktadır" diyen Gür, "T.G. bu haberlerden bir süre önce müvekkilimin üniversitedeki çalışma odasına girip fevri hareketlerde bulunduktan sonra özel güvenlik ve polis tutanaklarına göre kamu malına zarar vermiş, müvekkilime şahitler huzurunda hem hakaret etmiş hem de yaralamada bulunmuştur. Savcılık bunun üzerine T.G.'yi bir gün nezarette tutmuştur. Bu olayla birlikte ayrıca ceza mahkemesinde şubat ve mart aylarında sanık T.G. hakkında 4 duruşma yapılacaktır. T.G., her türlü gayriahlaki yöntemle alanında sayılı uzmanlardan kabul edilen müvekkilimi yaklaşık bir yıldan beri sistemli ve planlı bir şekilde sürekli olarak psikolojik yönden yıpratmak, maddi menfaatler elde edememenin hırsı ve intikamı ile öğrenciler tarafından sayılan ve sevilen hocamızın kariyerini ve toplum nezdindeki itibarını zedelemek istemektedir" dedi.
Üniversitenin müvekkilime verdiği uyarı-kınama cezasının tecavüz iddiası ile ilgili olmadığını ifade eden Gür, "Müvekkilim, yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra, yani Sakarya Üniversitesi ile ilişkisini kestikten sonra Türkan G. ve bazı arkadaşlarıyla birlikte Sapanca'da bir restoranda kutlama yemeğinde bulunmuştur. Öğrenci ilişkisi ortadan kalkmış olduğu için müvekkilim Türkan G.'nin yemek davetini kabul etmiştir ancak Türkan G. üniversiteye asılsız iddialarda bulunarak müvekkilimle ilgili inceleme ve daha sonra soruşturma yapılmasını talep etmiştir. Bunun üzerine üniversite, hoca-öğrenci ilişkisi bulunmamasına rağmen müvekkilimin özel hayatına müdahale ederek hakkında böyle bir karar vermiştir. Müvekkilim, üniversitenin huzuru açısından bu karara itiraz etmeyerek yine de saygı göstermiştir. Prof. Dr. A.S.'nin şahsi kimliğini ve sosyal çalışmalarını yakinen bilen toplumsal kitle, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğünden mağdur duruma düşen öğretim üyesini bu iftiralara karşı sahip çıkmasını beklemektedir" ifadelerini kullandı.
(İÇ-GS-Y)

05.01.2013 16:12:29 TSI

Editör: Wan Haber