Tekirdağ'ın Şarköy Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı, tiyatro, şiir dinletisinde, sahneye çıkan 45 yaşındaki öğrenci velisi anne okuduğu şiir ayakta alkışlandı.
Kaymakam Zekeriya Güney'in eşi Ayşe Güney ve çocuğu ile katıldığı geceye; Belediye
Başkan Yardımcısı Efrayim Galip, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ballı, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerle katıldı.
Öğrenciler tarafından hazırlanan "Gençlik ve Aile" ve "Ah şu gençler" adlı tiyatro oyunu sergilendi. Çeşitli kılığa giren öğrenciler salonda bulunanları kahkahaya boğarak alkışlarla ödüllendirildi.
Gecenin ikinci bölümüne, öğrenciler, sahneye şiirlerini okudukları şairlerin portreleriyle çıktılar. Şairler; Nazım Hikmet, Ataol Behramoğlu, Ümit Yaşar Oğuzcan, Cemal Safi, Cahit Külebi, Diane Loomans, Cahit Sıtkı Tarancı, Can Dündar, Orhan Veli Kanık, Edip Cansever ve Necip Fazıl Kısakürek.
Öğrenci velisi Ayşenur Bilgir (45), tanınmış şair Diane Loomans'ın "Çocuğuma " adlı şiirini okudu. Şiirin sonunda salonu dolduran yüzlerce kişi Bilgir'i ayakta alkışladı.
Programı hazırlayan öğrenciler, öğretmenleri Rabia Özcan, Handan Ural Altınay, Ayşe Bilgin, Tiyatro ve Şiir Dinletisinin ses ve ışık sistemini düzenleyen Mert Alten, şiir okuyan öğrenci velisi, Ayşenur Bilgir'le birlikte sahneye çıkarak seyircileri alkışlar arasında selamladılar.
Öğrenci velisi Ayşenur Bilgir, şiir okumayı sevdiğini, bunu bilen öğretmenlerin kendisine yaptığı teklifi geri çevirmeyerek kabul ettiğini ifade ederek "Heyacandan okuyamayabilirim diye düşünüyordum. Ama, şiir o kadar güzel mesajlarla doluydu ki, sahnede bir annenin çocuğunu yetiştirmekteki itirafını anlatan bu şiiri okumaktan büyük mutluluk duydum. Alkışlar da benim için büyük ödül oldu" dedi.

23.01.2013 12:32:42 TSI

Editör: Wan Haber