Karabağlar'daki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencisi tarafından bıçakla öldürülen Sevilay öğretmenin 'görev şehidi' sayılması için 30 bin imza toplandı.
CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr. Birgül Ayman Güler, Ankara'dan imzaları almak için İzmir'e geldi. CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku ve yönetim kurulu üyeleri ile CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, toplanan imzaları Vekil Güler'e teslim etmek için toplandı. İl binasında gerçekleştirilen basın toplantısında imzaları teslim alan Prof.Güler, Sevilay Öğretmenin görev şehidi sayılması için toplanan imzaları Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e Çarşamba günü teslim edeceğini söyledi.
Milletvekili Güler, Sevilay öğretmen davası ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik çabaların takipçisi olacağını belirterek şöyle konuştu: "Sevilay öğretmen bize hem okullarda yaşanan bu yanlış süreçleri hem ülkede yaşanan yanlış politikaları anlattı. Onun davasının takipçisi olacağız. Bu davayı bu bilinçle takip edeceğiz. Öğreten ve öğrencinin birlikte mutlu ettiği okullar inşa edilsin diye mücadele edeceğiz. İzmir'de topladığımız bilgileri Ankara'ya ileteceğim. İmzaları sadece kendi partime değil, Çarşamba günü sayın Cemil Çiçek'e de ileteceğim. Elimizden geleni yapacağız, içiniz rahat olsun pembe teyze"
Güler'in konuşması sırasında gözyaşlarına boğulan Sevilay Durukan öğretmenin 76 yaşındaki Pembe İlkgül adlı annesi, "Çocuğum iki çocuğuyla kaldı, ben 75 yaşındayım. Ne yaptı benim çocuğum ne yaptı? Ben anneyim, imzaları kabul etmezse hakkımı helal etmem" dedi.
Birgül Ayman Güler, en büyük acının evlat acısı olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün acı bir olay için bir aradayız. En büyük acı evlat acısıdır. Pembe teyzenin acısını yüreğimizde duyuyoruz. Hepimiz onun evlatlarıyız. Öğretmenimizi uğradığı kabul edilmez sonuç nedeniyle rahmetle anıyoruz. Toprağı bol olsun ama bunun dışında yapmak zorunda olduğumuz şeyler var. Eğer bir öğrenci öğretmenine öldüresiye saldırmışsa burada toplumsal bir dert vardır. Bir sosyal sorunun parçası. Bir tarafta bunu yapabilecek kadar dengesini yitirmiş bir genç var, yandan saldırılanın öğretmen olduğu gerçeği var. Ülkenin geleceği değil tek tek insanların dramının varolabileceğini söylüyoruz. "
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku da Sevilay öğretmenin ne ilk ne son olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Sevilay öğretmenimiz sınıfta derste iken canına kastedildi. Duruşması sürdüğü için çok yorum yapmak istemiyorum. Derste bir öğretmen, görevi bu yani işini yapıyor. Öğrencisi bıçakla öldürüyor. Pembe teyze 'Bu çocuk şehit olsun başka da bir şey istemiyorum' dedi. Elimizden geleni yapacağız. Kadına şiddetin olduğu her olay acıklı, bu olay da öyle. 30 bin imzayı bulduk. Bir imza da onbin imza da aynıdır. Ne yapacak devlet buna karşı? Nasıl oluyor da yüzde 1400 artıyor kadına şiddet. Kadına karşı şiddet tavrına karşı devlet ne yapacak, nasıl önleyecek? Siz devletsiniz, eğer devlette bir erk varsa ki erk yönetimdedir, tüm yaptırım gücü devlettedir. Devletin bu konuda yaptırımını kullanmasını istiyoruz. Bu şiddetin durmasını istiyoruz artık"
(HD-HO-Y)

18.01.2013 12:24:38 TSI

Editör: Wan Haber