İzmir'in Çiğli ilçesindeki Tuğba Özbek Anadolu Lisesi'nde 5. kattan atladığı iddia edilen 15 yaşındaki M.H.I'nın düşüş anı nın görüntülere ortaya çıktı.
Olay, Çiğli ilçesinde bulunan Tuğba Özbek Anadolu Lisesi'nde 2 Ekim 2012 günü meydana gelmişti. Okulun 10. sınıf öğrencisi M.H.I, iddiaya göre, öğle yemeği sırasında arkadaşı ile şakalaşıp birbirlerinin üzerine kaşıkla pilav attı. Bunun üzerine tartışan M.H.I ile arkadaşı bahçeye çıktı. Tartışmanın sürmesi üzerine nöbetçi öğretmen iddiaya göre, içeriye girmek isteyen M.H.I'yı kolundan tuttu. İki öğrenciyi uyaran öğretmen M.Y.G, koluna girdiği M.H.I ile M.Ö'yü okul müdürü Z.M'nin odasına götürdü. Yapılan görüşmelerden sonra müdür, iki öğrenciye uyarı cezası verilmesi ve durumu ailelerine bildirilmesini istedi. Öğrencilerden M.Ö, okul müdürüne ve öğretmene arkadaşı M.H.I ile barıştıklarını, durumu ailelerine bildirilmesine gerek olmadığını söyledi. Kol kola odadan çıkan öğrencilerden sürekli suçsuz olduğunu ve olayı kendisinin başlatmadığını belirten M.H.I uyarı cezası almasının adil olmadığını söyledi. Sinirli bir şekilde sınıfına giden M.H.I, birkaç dakika sonra 5. kattaki pencereden aşağıya düştü. Olay sırasında sınıfta bulunan öğrenciler, M.H.I'nın pencereden atladığını, tutmak istediklerini ancak başaramadıklarını söyledi.
Okulda yaşanan akılmaz olayın kameralar tarafından saniye saniye kaydedildiği ortaya çıktı. Okul yönetimi tarafından savcılığa ve polise teslim edilen görüntülerde M.H.I, okul bahçesinde süren tartışmalardan sonra okula girmek isterken nöbetçi öğretmen M.Y.G'nin peşinden koşup tekrar bahçeye çıkartması, uyarması görülüyor. Görüntülerde, öğretmen M.Y.G'nin uyardıktan sonra koluna girdiği M.H.I ile M.Ö.'yü okul müdürünün odasına götürdüğü görülüyor. Okula girdikten 15 dakika sonra 5. kattan M.H.I'nın düşüşü görülüyor.
(ARÇ-HO-Y)

11.02.2013 12:32:45 TSI

Editör: Wan Haber