Başkalede 1983 yılında eğitim ve öğretime kazandırılan 30 yıllık Başkale Atatürk İlköğretim Okulu’nun eskiyen binasında öğrenciler, zor şartlar altında eğitimlerini sürdürmeye çalışıyor. Eski binanın bugünkü şartlara uygun olmamasından dolayı 500’den fazla öğrencisi olan okulun öğretmen ve öğrencileri zor şartlar altında eğitim ve öğretime devam ediyor. 10 derslikli okulun zemin katında bulunan 3 derslik rutubetten dolayı okul yönetimi tarafından boşaltılmak zorunda kaldığı için 500 öğrenci 7 derslikte eğitim görmeye çalışırken, okulun bilişim, bilgisayar ve laboratuvarı ise yeterli derslik olmadığı için bulunmamakta. Bilişim, bilgisayar ve laboratuvar malzemeleriyse okulun kullanılamayan dersliklerinde bulunuyor. Fen, bilişim ve laboratuvar derslerini eksik gören öğrenciler, "Bu imkanlar altında ne kadar büyük bir başarıyla okulumuzu temsil edebiliriz?" diyerek okullarına gerekli desteğin yapılarak yeni bir okul yapılmasını talep etti.
 

""

Okul öğrencilerinden Ayşe Şimşek, okullarının eski olmasının ve yetersiz derslik olmasından dolayı çoğu gerekli eğitimleri tam alamadıklarını söyledi. Öğretmenlerinden çok memnun olduklarını, ancak onlarda büyük bir fedakarlık içinde çoğu zaman rutubetli sınıflarda eğitim verdiklerini ifade eden Şimşek, bunun hem kendi sağlık açılarından hem de öğretmenlerinin sağlık açısından riskli olduğunu söyledi.
 

Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Adil Demir, okulun çok eski bir yapı olduğunu, daha önce onarımdan geçtiğini fakat zemini rutubetli olduğundan dolayı okulun içini nemli olduğunu söyledi. Demir, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucu okula mühendislerin gönderildiğini, mühendislerce yapılacak keşiflerden sonra, okulun yeniden bir tadilat ya da yapılacak keşif sonucu yıkılarak yeniden yapılması değerlendirilecektir. Bu okulumuz daha önce küçük bir kesime hitap etmekteydi. Günümüz şartlarında nüfusun çoğalmasıyla ve yapılan göçler sonucu okulun Kale Mahallesi ve civarına yetersiz gelmektedir. Bu okul gibi bakım ve onarım ihtiyacı olan okullarımız tespit edilmiş olup gerekli çalışmalar okulların kapanmasıyla başlayacaktır” dedi.

Editör: Wan Haber