Hamit Kesici İlk ve Ortaokulu'nda görevli yaratıcı drama eğitmeni sınıf öğretmeni Kılınçarslan, sahne hayali olan öğrencilerden tiyatro grubu oluşturmaya karar verdi. 

Bunun üzerine yoğunlaşan Kılınçarslan, kısa sürede öğrencilerden kurduğu 21 kişilik tiyatro grubunu dört masaldan uyarladığı "Masal Harmonisi" konulu tiyatro oyununu hazırladı.

Bir süre prova yaptıktan sonra rollerini kavrayan öğrenciler bu oyunu, bazı programlarda "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler", "Külkedisi Masalı" ve " Kırmızı Başlıklı Kız" sahneleriyle iki perdede oynayarak, seyircinin karşısına çıkıyor. 

Kılınçarslan, yaptığı açıklamada, ilk ve ortaokul öğrencilerinden eleme usulüyle yeteneklerine göre 21 kişilik grubu belirlediklerini söyledi. 

Öğrencilere yeteneklerine göre rol verdiklerini aktaran Kılınçarslan, "İyiliği taşımak zordur. Önemli olan sevginin ve iyiliğin gücüne inanmaktır. Bu etkinlik kapsamında dört masaldan müzik eşliğinde oyun uyarladım. Zaten oyunun kapsamı da iyilik üzerine. Oyunda iyiliğin gücüne vurgu yapılıyor. Oyun iki perdeden oluşuyor. Bu oyunu ilk kez 3 Mayıs'ta Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte sahneledik. Öğrencilerimiz sahne hayali gerçekleştiği için çok mutlu." diye konuştu. 

Öğrencilerden Meryem Arslan da her zaman bir sahnede oyun oynamayı hayal ettiğini ve bu etkinlikle hayalinin gerçekleştiğini belirterek, yaşadıklarının güzel bir anı olarak kaldığını ve bunu ileriki okul hayatında da arkadaşlarıyla paylaşacağını dile getirdi. (AA)

Editör: Wan Haber