Girişimcilik, Moda Tasarımı ve Sabunculuk Eğitim Kursu'nun açılışı için İstanbul'dan Edirne'ye gelen 15'e yakın moda girişimcisi, Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinin yaptığı moda kıyafetleri karşısında hayranlıklarını gizleyemedi. Okul yönetimi ile görüşerek öğrenciler tarafından tasarlanan kıyafetleri çoğaltıp yurtdışı pazarına açmayı isteyen girişimcilere Vali Hasan Duruer de tam destek verdi.
Edirne Valiliği ile Focus Eğitim Kurumları işbirliği kapsamında dezavantajlı vatandaşların topluma kazandırılmasının hedeflendiği Girişimcilik, Moda Tasarımı ve Sabunculuk Eğitim Kursu'nun açılışı, Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi'nde 15'e yakın girişimcinin katılımıyla açıldı. Açılışa; Vali Hasan Duruer'in yanı sıra Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreter Yardımcısı İsmet Yalçın, Türk Kanser Derneği Başkanı Burak Duruman, Focus Mesleki Eğitim Kurumları Genel Müdürü Begüm Özdoğularlı, Modacı Gülşah Saraçoğlu, Magicform Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercengiz ve çok sayıda girişimci katıldı.
VALİ DURUER: "ROMAN VATANDAŞLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASI"
Açılış töreninde konuşan Vali Hasan Duruer, Roman vatandaşların Türkiye'nin gerçeği olduğuna vurgu yaptı. Romanların bugüne dek sürekli dışlandığını ve önemsenmediğini ifade eden Vali Duruer, "Onlar kültürümüzün bir parçası. Valilik olarak kendi kültürlerini koruyarak onların halka empoze olmalarını sağlayacak projeler üretiyoruz. Bulgaristan'da da 37 bin Roman vatandaşı yaşıyor. Yapacağımız çalışmalar onları da kapsayacak" dedi.
ÖZDOĞULARLI: "ARTIK 'HER İŞİ YAPARIM AĞABEY' DÖNEMİ BİTTİ"
Focus Mesleki Eğitim Kurumları Genel Müdürü Begüm Özdoğularlı ise Vali Hasan Duruer'le Mardin'daki bir projeden tanıştıklarını söyledi. Edirne'de başlatılan proje sayesinde 2013 yılı içerisinde 1500 işsiz kadın, erkek ve çocuğa girişimcilik, kaynakçılık, sabunculuk, moda tasarımcılığı gibi eğitimler vereceklerini ifade eden Özdoğularlı, "Artık 'Her işi yaparım ağabey' dönemi bitti" dedi. Roman topluluğunda kadına karşı şiddetin neredeyse yok denecek kadar az olduğuna da vurgu yapan Özdoğularlı, Edirne'de 200 işsiz Roman vatandaşına birtakım eğitimler vereceklerini sözlerine ekledi.
Açılışa katılan ünlü modacı Gülşah Saraçoğlu, eli dikiş-nakış tutan herkese eğitim vereceklerini belirterek böylesine anlamlı bir sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan ötürü büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Magicform Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercengiz bir Edirneli olarak kendi memleketinde böyle bir projenin parçası olmaktan duyduğu sevinci dile getirirken Türk Kanser Derneği Başkanı Burak Duruman da Edirne'ye de dernek olarak bir şube açmak istediklerini söyledi.
GİRİŞİMCİLER, ÖĞRENCİLERİN TASARLADIĞI KIYAFETLERE TAM PUAN VERDİ
Açılış konuşmalarının ardından Vali Duruer ve beraberindeki girişimciler, moda tasarım kurslarının verileceği sınıfları gezdi. Bu sırada öğrencilerin geçmiş dönemde yaptığı projeleri de inceleyen girişimciler özellikle okul öğrencilerinin tasarladığı moda kıyafetleri karşısında hayranlıklarını gizleyemedi. Okul yönetimi ile görüşerek öğrenciler tarafından tasarlanan kıyafetleri çoğaltıp yurtdışı pazarına açmayı isteyen girişimciler, tasarlanan kıyafetlerin birçok televizyon dizisinde de kullanılabileceğine dikkat çekti.
Kursların verileceği sınıfların ziyaret edilmesinin ardından kokteyle geçildi.
(ÖK-ÖK-Y)

16.01.2013 15:23:12 TSI

Editör: Wan Haber