Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, okul kütüphanelerinde bir takım yeniliklerin yapılmaya başlandığını belirterek, "Öğrencileri cezbeden kütüphaneler oluşturuluyor" dedi.
MEB'lığında ilk defa Okuma Alışkanlığı ve Kütüphaneler Grup Başkanlığı biriminin oluşturulduğunu belirten MEB Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın okumaya ve okul kütüphanelerine verilen önemi ortaya koydu. Okul kütüphanelerinin geliştirilmesi ve zenginleştirilmesine dönük, modernleştirilmesi ve yeniden dizayn edilmesi amaçlanıyor. Bu çerçevede yeni kütüphane modelleri geliştirildi ve projelendirildi. İllerimizde bu örneklerini yavaş yavaş görüyoruz. İstanbul'da, Ankara'da ve Konya'da görüyoruz. Bu kütüphaneler çok modern, zenginleştirilmiş ve aynı zamanda elektronik olacak. Dolayısıyla öğrencileri cezbeden kütüphaneler oluşturuluyor. Bu kütüphaneler sadece öğrenciler için değil aynı zamanda velilerimizde istifade edebilecek. 'Okulumuz Hayat Bulsun' projesi çerçevesinde bir tarafta öğrenciler istifade ederken, bir taraftan da velilerimiz kitaplardan istifade ediyor. Bu kütüphanelerin bir özelliği de okulların muhakkak giriş katında ve öğrencilerin en kolay ulaşabildiği yerde oluşuyor. 80 metre kareden aşağı olmuyor ve yeni yapılan bu kütüphaneler çok rağbet görüyor. Bunun geliştirilebilmesi içinde çeşitli Avrupa projelerinden yararlanıyoruz. Belediyelerimiz 'Okullar Hayat Bulsun' projesi çerçevesinde bunlara destek oluyorlar. Hayırseverlerimizde bir okul yaptıramıyor belki ama bir kütüphane yaptırabiliyor. Geleceğimizin ve çocuklarımızın çok iyi yetişmesi için bunlar güzel çalışmalar. Buradan Samsunlulara ve eğitim hayırseverlere çağrıda bulunuyorum ve bunlardan geri kalmasınlar. Eğitim çok önemli, eğitimde de kütüphaneler çok önemli. Biran önce Samsun'un bunda adım atmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Okullar Hayat Olsun' projesinde hayatı ilgilendiren her şeyin olacağını belirten Yılmaz, "Biz okullarımızın o mahallenin ve o yörenin birer cazibe merkezi haline gelmesini istiyoruz. Orası gerçekten velilerimizin özellikle gitme ihtiyacı duyacağı, mezun olan öğrencilerimizin bile gidip okulda kendini yetiştirme, bir başka şekilde kendini geliştirmede imkan bulacağı eğitim alanlar olarak görmek istiyoruz. Konferanslar, semineler, kurslar gibi aklımıza ne geliyorsa buraları biz halkımızın hizmetine sunuyoruz. Buralara halkımızın ve velilerimizin hizmetine sunarken bir de buralara sahip çıkmalarını bekliyoruz. 'Burası sizin' diyoruz. Buranın geliştirilmesi, kullanılması, buradan yararlanmak için siz ne gerekiyorsa onu yapın ve biz okullarımızı size açıyoruz. Dolayısıyla bunun kıymetini bilelim. 7 gün 24 saat buralardan yararlanmak için biz bütün desteği veriyoruz. Yerel yönetimlerimiz, mülki idaremiz ve okul yöneticilerimizde bununla ilgili bütün gayreti sarf ediyorlar" şeklinde konuştu.
(GKH-SLH-Y)

15.01.2013 16:34:00 TSI

Editör: Wan Haber