Kütahya'nın Gediz ilçesinde, İlkokul öğrencilerine vergi bilincinin yerleştirilmesi amacıyla "Vergi" dersi veriliyor.
Gediz'deki İlkokullarda "Vergi" dersi uygulamasının başarılı bir şekilde başlatılabilmesi için Kurtuluş İlkokulu'nda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Konu hakkında bir açıklama yapan Gediz Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Topal, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ve Kütahya Valiliği onayı, Defterdarlık ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa yürütülmeye başlanan "Vergi" dersi uygulamasının İlköğretim çağında eğitim görmekte olan öğrencilerin vergiyi doğru algılamaları ve bu bilince varmaları, ileride meydana gelebilecek olumsuz davranışların önüne geçilmesinde ve kayıt dışı ekonomi ile mücadelede çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi.
Bu nedenlerle, ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine vergi bilincinin artırılması düşüncesiyle, sosyal bilgiler derslerinde "Vergi" konulu bilgiler verilmesinin amaçlandığını belirten Gediz Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Topal, yapılan akademik çalışmaların, eğitim çağında vergi konusunda edinilen doğru bilgilerin, ileride vergilere karşı oluşabilecek olumsuz davranışları büyük ölçüde ortadan kaldırdığını gösterdiğini ifade etti.
Müdür Mustafa Topal, şöyle devam etti. "Bu amaçla hedef kitle olarak 10-11 yaş grubu olan ilköğretim 4.sınıf öğrencilerimiz seçilmiştir.
Bu çerçevede hazırlanan projemiz, Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sayın Valimizin onayı ile Defterdarlığımız ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa yürütülmeye başlanmıştır. İlk defa, ilköğretim 4. sınıf öğrencileri için 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı II. Yarı döneminde İlimiz Merkez İlçe ilköğretim okullarında gerçekleştirilmiş ve Defterdarlığımızın 13 kişilik proje ekibiyle, 80 ilköğretim okulunda, 126 derslikte toplam 3 bin 285 öğrencimize ulaşılmıştır.
Proje ile ilgili yapılan değerlendirmelerde gerek öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizden gelen olumlu tepkiler, gerekse kamuoyunun ilgisi neticesinde bu projenin 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında da devam ettirilmesinin faydalı olacağı düşünülmüştür.
Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sayın Valimizin onaylarıyla, bu yıl Merkez İlçemizin yanı sıra Tavşanlı, Simav ve Gediz ilçeleri de proje kapsamına dahil edilerek projenin hedef kitlesi genişletilmiştir. Bu yılki projede, 34 kişilik ekiple 185 ilköğretim okulunda, 305 derslikte toplam 6 bin 122 öğrencimize ulaşılması hedeflenmektedir.
Projenin öğrencilerimizin vergi bilincinin daha da artması yönünde büyük katkı sağlayacağını ümit ediyorum" dedi.
Gediz merkez ve köylerde uygulamaya sokulacak olan vergi dersi için hazırlanan proje görevlileri, 28 İlkokulda 38 sınıfa ulaşacak.
Proje kapsamında 546 öğrenciye çeşitli hediyeler verileceği bildirildi.
(MA-EFE)

21.12.2012 12:16:31 TSI

Editör: Wan Haber