Bu yıl 66'ncısı düzenlenen Verem Eğitim ve Propaganda haftası etkinlikleri kapsamında Merkeze bağlı Mithatpaşa Ortaokulunda eğitim gören öğrencilere, Verem hastalığından korunmak, bilinçlendirmek ve bilgilendirmek amacıyla eğitim verildi.
Zonguldak Verem Savaş Dispanseri Başhekimi ve aynı zamanda Verem Savaş Birimi İl Koordinatörü Dr. Gülhan Arslan konuşmasında şöyle dedi:
"Geleneksel olarak her yıl Ocak ayının ilk haftası halkımızın Verem hastalığı ve bu hastalıkla mücadele konusunda bilinçlendirilmesini amaçlayan 66. Verem Eğitim ve Propaganda haftası olarak düzenlenmektedir. Tüberküloz günümüzde halen önemli bir sağlık problemdir. Tedavi edilmediği, atlandığı ve ilaçların eksik veya düzensiz kullanılmasıyla ölüme kadar yol açabilen bulaşıcı bir hastalıktır. Bulaşıcı olması nedeniyle tüm toplumu etkilemektedir. U nedenle kontrollü ilaç kullanmak, bu hastalık hakkında bilinçli olup erken tanı almak Verem aşısını çocuklarımıza zamanında yaptırmak önem teşkil etmektedir."
Öte yandan Verem Savaş İl Koordinatörü Dr. Gülhan Arslan, "Bu eğitimlerimiz hafta boyunca İl Merkezinde ve İlçelerimizde Okullar, Halk Eğitim Merkezleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlar, Müftülük ve Cezaevinden olmak üzere eğitimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir. Bu nedenle yeni yılda tüm halkımıza Veremsiz sağlıklı günler dileriz" dedi.
(SA-OA-Y)

31.12.2012 13:38:16 TSI

Editör: Wan Haber