Salihli Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Mesleki Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa organize ettiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında, ustalık belgesi alacak kuaförler bir ilkokulda öğrencileri ücretsiz saç tıraşı yaptı.
Salihli'de kuaför adayları Atatürk İlkokulu'nda ustalık belgesi sınavını başarıyla tamamladı. Okulun koridorlarında yapılan sınavda kuaför adayları öğrencileri ücretsiz olarak tıraş etti, fön çekti.
Salihli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Bilal Aydın, berberlik ve kuaförlük ustalık sınavlarını sosyal sorumluluk projesi kapsamında Atatürk İlkokulu'nda yaptıklarını belirterek, "10 bayan ve 3 erkek kursiyerimizin katıldığı ustalık belgesi sınavını başarı ile tamamladık. Okuldaki bu ihtiyacı biraz olsun karşılamış olduk. Aile bütçelerine de azda olsa katkıda bulunmaya çalıştık. Bu projemizi gerçekleştirdiğimiz için mutluluk duyuyoruz. Bunları gerçekleştirmede bize yardımcı olan Atatürk İlkokulu idarecilerine, Salihli Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Kadir Dilşeker'e teşekkür ediyorum" dedi.
Salihli Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Dileşeker ise, "Bu sosyal sorumluluk projesine oda olarak katkıda bulunmaktan çok büyük mutluluk duyduk. Okulda 5 yılını tamamlayan berberler ve kuaförler bugünden itibaren ustalık belgesi alarak yeni bir hayata merhaba diyecekler. Bu etkinliklerimizi değişik okul ve kurumlarda Salihli Mesleki Eğitim Merkezi ile birlikte sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Atatürk İlkokulu Müdürü Yusuf Karagöz de, okullarında böyle bir etkinlik düzenleyen Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Salihli Mesleki Eğitim Merkezi'ne teşekkür etti. Ustalık belgesi sınavını başarı ile tamamlayan kuaförlerden Bahar Eser, kuaföre gidemeyen çocuklara böyle bir hizmet verdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.
(ES-ERG-Y)

15.02.2013 11:20:47 TSI

Editör: Wan Haber