Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Marmara Üniversitesi Haydarpaşa kampüsünde katıldığı panel nedeniyle basın açıklaması yapmak isteyen Gençlik Muhalefeti üyesi 40 öğrenci, polisin biber gazlı ve coplu müdahalesiyle karşılaştı.

bianet'e konuşan Gençlik Muhalefeti'nden Onur Taş, panelde başkanlık sisteminin tartışılacağını ve sadece kendi tepkilerini göstermek için kendi okullarında basın açıklaması yapmak istediklerini söyledi.

Dün Samsun'da Halkevleri, Türkiye Komünist Partisi (TKP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve 78'liler'in bürolarının bulunduğu binanın 1500 kişi tarafından saatlerce kuşatılmasını ve taşlı saldırıya maruz kalmasını hatırlatan Taş, saldırgan grupların sokaklarda kol gezdiğini, onlara müdahale edilmezken, 40 kişinin basın açıklaması talebine en sert şekilde müdahale edildiğine dikkat çekiyor.

"Toplumsal muhalefet üzerinde her türlü baskının kurulduğu, insanların birbirine düşman edildiği bir dönem yaşıyoruz.

"Konferansta başkanlık sistemi tartışılacaktı. Gündemde olan Yasama, yürütme, yargı erklerinin tek elde toplanıp başkanlık sistemi adı altında baskının ve faşizmin daha yoğun şekilde yaşanacağı bir süreç bekliyor bizi. Buna karşı tepkimizi dile getirmek istedik.

"Üniversitenin giriş kapısına yürümek ve okulumuzda basın açıklaması yapmak istedik. Ancak polis okula çok uzak bir noktada, eski Et ve Balık Kurumu'nun orada yolumuzu kesti. Biz de yürümekte ısrar edince biber gayzla saldırdılar.

"Ardından biz yan yoldan yürümek için tekrar toplandık. Bu sırada daha sert bir saldırıya maruz kaldık. Polis biber gazının yanı sıra copla da müdahale etti. Akabinde Kadıköy İskele Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptık."

BİANET

Editör: Wan Haber