İnegöl Belediyesi, sporun yaygınlaşması için okullarda öğrencilere yönelik yeni bir proje başlattı. Okullarda düzenlenen söyleşilerle öğrencilere başta voleybol olmak üzere salon sporları anlatılıyor.
Projenin ilk söyleşisi ise Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi'nde yapıldı. Söyleşiye konuşmacı olarak İnegöl Belediyespor Voleybol Takımı Antrenörü Nizamettin Çakır ile Belediyespor sporcuları Ediz Kaan Fırıncıoğlu ve Salih Bircan katıldı.
Belediye Basın Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Bayhan'ın koordine ettiği ve sunduğu programın açılış konuşmasını yapan Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ertan Kalkanlı, projenin okullarında başlamasından memnun olduklarını söyledi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğrencilere Belediyespor'un neden ve nasıl kurulduğundan bahsetti. Aktaş, "Ben, bir voleybol maçını başından sonuna kadar ilk olarak İnegöl Belediyespor'da izledim. 38-39 yaşına kadar bir voleybol maçını televizyonda veya canlı olarak baştan sona kadar hiç izlememiştim. Biz 2009 yılı Aralık ayında Belediyespor'u kurduk. Bana göre takım oyununun en iyi icra edildiği spor voleybol. Salon sporları ile alakalı da son dönemde büyük bir ilgi var. Beni Belediyespor'u kurmaya, salon sporlarına yönlenmeye iten ne oldu derseniz; Çeltikçi köyümüzdeki ilkokulun yıldız kızları Bursa 1'incisi oldu. Daha sonra da erkeklerden başka bir takım Bursa'da dereceye girdi. Bu iki unsur beni tetikledi. Bir de Adem hocamız ve birkaç beden eğitimi öğretmenimiz futbol harici branşları nasıl geliştiririz gibi bir yaklaşımı söz konusuydu. Bu şekilde Belediyespor oluşumu hayata geçti" diye konuştu.
Aktşa'ın konuşmasının ardından söyleşiye geçildi. Nizamettin Çakır, en büyük özelliğinin sporcu kişiliği olduğunu söyledi. 11 yaşında sporla tanıştığını ve hayatı boyunca voleybol oynadığını kaydeden Çakır, "Şimdi de antrenörlük yapıyorum. Bir sürü insanı voleybola başlattım. Şimdi bunların içerisinde milli takımda olanlar var. Sizlere tavsiyem, voleybol oynamasanız bile muhakkak izleyin" dedi.
Belediyespor'un başarılı voleybolcularından Salih Bircan ise, 11 yıldır voleybol oynadığını anlattı. Bir diğer voleybolcu Ediz Kaan Fırıncıoğlu da öğrencilere "Sporla iç içe olun" tavsiyesinde bulunurken, "Ben liseyi özel okulda okudum, üniversiteyi de şuanda özel bir üniversitede okuyorum. Ama bunlara hiç para vermedim. Hep burslu okudum voleybol sayesinde. İnegöl Belediyespor'un da geleceğinin parlak olduğunu gördüğüm için burayı tercih ettim. Uzun yıllar Fenerbahçe'de oynadım" diye konuştu.
(MŞ)

19.12.2012 16:12:23 TSI

Editör: Wan Haber