Eğitimci-Yazar İsmail Bilgin tarafından yazılan ve Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından bastırılan 5 bin adet Karayılan ve Şahinbey kitapları, okullara dağıtıldı.
25 Aralık Gaziantep'in kurtuluş yıldönümü nedeniyle Eğitimci-Yazar İsmail Bilgin tarafından Karayılan ve Şahinbey'in hayatının yer aldığı kitap, Şahinbey Kaymakam Onur Turan tarafından 5 bin adet bastırılarak okullara dağıtıldı. Gaziantep'in Kurtuluş yıldönümü nedeniyle, Eğitimci-Yazar İsmail Bilgin'in danışmanı Eğitimci-Yazar Metin Özdamarlar tarafından Can Alevli İlköğretim Okulu'nda öğrencilere, Şahinbey ve Karayılan'ın kitabının tanıtımı yapıldı. Programa, Eğitimci-Yazar Metin Özdamarlar, Şahinbey Milli Eğitim Şube Müdürü Celal Kartal, Şahinbey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sedat Canpolat, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Eğitimci-Yazar Metin Özdamarlar, öğrencilere Şahinbey ve Karayılan'ın hayatını anlattı. Kitap hakkında öğrencilere bilgi veren Özdamarlar, Şahinbey ve Karayılan'ın Gaziantep'in kurtuluşunda önemli işler yaptığını dile getirdi. Eğitimci-Yazar Metin Özdamarlar tarafından yapılan tanıtımın ardından öğrencilere Şahinbey ve Karayılan'ın hayatını anlattığı kitaplar dağıtıldı. Eğitimci-Yazar Metin Özdamarlar yaptığı açıklamada, "Şahinbey Kaymakamlığı tarafından öğrencilerimizin Gaziantep'in kurtuluş destanını en iyi şekilde öğrenmesi için bir proje başlattı. Tabi her şehrin bir kahramanı var ama, Gaziantep'in kahramanları arasında, toplam şehit sayısı 6 binin üzerinde savaş sürecinde. Bunlar arasında iki tanesi ön plana çıkıyor. Gösterdikleri mücadele ve Gaziantep'in kurtulmasındaki mücadelelerden dolayı bir tanesi Şahinbey, diğeri de Karayılan. bu kitaplar daha önceden, İsmail Bilgin hocamız tarafından yazılmıştı ve bu kitapların danışmanlığı da tarafımdan yapılmıştı. Şahinbey Kaymakamlığı çok güzel bir Sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu kitaplardan 5 bin adet öğrencilerimize dağıttı. Projenin amacı öncelikle çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak, bu okuma alışkanlığını kazandırırken de, tabi tarihi sevdirmek, tarihi öğretmek, sıkıcı olarak bilinen tarihin aslında sıkıcı olmadığını, o bildiğimiz kahramanların hepsinin sadece savaşıp ömürlerinin savaşta geçmediğini, onların insani yönlerin olduğunu, hepsinin bir çabada bulunduğunu göstermeyi amaçlıyoruz. Bu proje kapsamında tabi, iki okulumuzda bu tür toplantıları düzenliyoruz. Biri Can Alevli İlköğretim Okulu, diğeri Fatih Sultan Mehmet İlköğretim okulundaki öğrencilerle birlikte olacağız" dedi.
Öğrenciler ise, kendilerine Şahinbey ve Karayılan'ın anlatıldığı kitaptan hediye edilmesini sağlayan Şahinbey Kaymakamı Onur Turan'a teşekkürlerini sundu.
(MDC-Y)

04.01.2013 12:04:08 TSI

Editör: Wan Haber