Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, öğrencilere yarıyıl tatili sebebiyle 'orman hayattır' karnesi verildi.
Kütahya İl Merkezi ile Domaniç, Emet, Gediz, Simav, Tavşanlı ilçelerinde dağıtımı yapılan broşürler, toplumun en genç ve dinamik kesimini oluşturan öğrencilere; orman sevgisini ve önemini aşılamanın yanı sıra, ormanların korunması yönünde onları harekete geçirmeyi de hedefliyor.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü düzenlediği eğitim, tiyatro oyunları, fidan dikim etkinlikleri gibi eğlenceli yöntemlerde çocuklarımıza sürekli yeşil, doğa ve çevre bilincini aşılamaya gayret gösteriyor.
Kütahya il merkezinde Kütahya ve Kılıçarslan Lisesi'nde yapılan karne dağıtım töreninde öğrencilere bir farklılık daha yaşatıldı. Karneleriyle beraber "Orman Hayattır" broşürünü inceleyen öğrencilerin mutluluğu törene renk kattı.
Öğrencilere hitaben konuşma yapan Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, Kütahya'da 2012 yılında 9 milyon fidan dikildiğini, bu gururu öğrencilerle paylaşmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Bir Kızılderili Atasözü ile konuşmasına sürdüren Eryiğit, "Son nehir kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde, son balık tutulduğunda, paranın yenmeyen bir şey olduğu anlaşılacaktır" diyerek, geleceğimizde bizi neyin beklediğini bu sözle çok iyi anlatıldığını, bunun olmaması için istisnasız her bireyin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.
(EFE)

28.01.2013 12:15:07 TSI

Editör: Wan Haber