Mevlid Kandili kutlamaları kapsamında Sinoplu bayanlar tarafından hazırlanan 'mevlit pilavı' İmam Hatip öğrencilerine ikram edildi.
Sinop İl Müftülüğü Aile İrşat Bürosu ve Rehberlik Merkezi organizasyonunda Alaaddin Camisi Okuma Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, bu yıl eğitime başlaşan Sinop Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu'nun 1. sınıfında eğitim gören öğrenciler katıldı. Öğrencilere irşat bürosunda görevli bayanlar ile gönüllü hanımların hazırladıkları tavuklu mevlit pilavı, tatlı ve ayran ikram edildi.
Organizasyon hakkında bilgi veren Sinop İl Müftülüğü Aile İrşat Bürosu ve Rehberlik Merkezi görevlisi Selma Korkmaz, dünyadaki bütün insanlara peygamber olarak gönderilen, peygamberlerin sonuncusu ve en üstünü Hazreti Muhammed Aleyhisselem'ın doğum gününde minik öğrencilerle bir araya gelmeyi amaçladıklarını söyledi. Bu kapsamda miniklere yemek ikramı yaptıklarını dile getiren Korkmaz, "Sinop İl Müftülüğü Aile İrşat Bürosu ve Rehberlik Merkezi adına biz Kur'an kursu hocaları ve Kur'an kursuna gelen gönüllü bayanlar olarak çocuklarımıza Peygamberimiz'in doğum günü münasebeti ile öğlen yemeği ikram etmek istedik. Belki küçük bir organizasyon ama, hep birlikte el birliği ile çocuklarımızla samimi bir ortamda bir araya gelmiş olduk. Yaklaşık 15 arkadaşımız ile bu organizasyonu tertip ettik. Organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
(SER-SLH-Y)

23.01.2013 16:26:16 TSI

Editör: Wan Haber