Şanlıurfa'da, 250 öğrenciye giyim malzemesi dağıtıldı.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan malzemeleri, Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda bulunan öğrencilere dağıtan Vali Celalettin Güvenç, öğrencilerin kendisinden bir istekleri olup olmadığını da sordu.
Öğrenci ve ailelerin sıkıntılarının kendilerine iletilmesi halinde yardımcı olabileceklerini anlatan Vali Güvenç, devletin bu yardımlarda bulunabilecek güçte olduğunu söyledi. Vali Güvenç, öğrencilerden derslerine çok çalışmalarını ve hedeflerini yüksek tutup daha iyi yerlere gelmelerini istedi.
Vali Güvenç'e; Belediye Başkan Yardımcısı Habip Arslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala da eşlik etti.
Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra okuldan ayrılan Vali Güvenç, daha sonra Süleymaniye ve Devteşti mahallelerinde bulunan okulları ziyaret etti.
Belediye Başkan Yardımcısı Arslan, Vali Yardımcısı Erdoğan Kanyılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ile birlikte önce Göbeklitepe İlköğretim Okulu'nun yolunu inceleyip öğrencilerle sohbet eden Güvenç, daha sonra Süleymaniye İmam Hatip Lisesi'ne geçti.
Süleymaniye Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Süleymaniye Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yollarını inceleyen Güvenç, öğrencilerle de sohbet etti. Öğrencilerin sorunlarını dinleyen Güvenç, bölgede çalışma yapan belediye yetkililerinden yolların durumu hakkında bilgi aldı.
Öte yandan, Vali Güvenç, incelemeleri sırasında bir taksi durağını da ziyaret ederek, taksi şoförleriyle görüştü. Şoförlerin ikram ettiği çayı içen Güvenç, daha sonra buradan ayrıldı.
(AEK-SO-Y)

12.12.2012 11:51:19 TSI

Editör: Wan Haber