Van’da özellikle köy okullarına yönelik yardımseverler tarafından yapılan destek ve yardımlar tüm hızıyla sürüyor.Van Kültür, Turizm Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Gevaş İlçesi’ne bağlı Yuva Köy’de bulunan Yuva İlkokulu’na kırtasiye ve kitap desteğinde bulundu. Dernek Başkanı Veysel Temizer, Dernek Başkan Yardımcısı Hakan İmrel ile köy okulunu ziyaret ederek, beraberinde götürdükleri kitapları ve kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıttı.

Öğrenciler tarafından sevinçle karşılanan dernek yetkilileri, öğretmen Ayşe Arpacı ile bir süre sohbet ederek, okulun eksiklikleri hakkında bilgi aldılar. Dernek Başkanı Veysel Temizer, Van Kültür, Turizm Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak birçok sosyal faaliyetlerinin yanı sıra özellikle eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, bir nebzede olsa öğrencileri mutlu etmenin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

“YUVA, YUVAYA DÖNDÜ”

Desteklerinden dolayı dernek yetkililerine teşekkür eden köy öğretmeni Ayşe Arpacı ise, “Özellikle öğrencilerimizin kitaba ihtiyacı vardı. Bu jest gerçekten bizi çok sevindirdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yuva, yuvaya döndü diyebilirim. Yapılan yardımlar, destekler bizi çok mutlu etti” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber