Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Keskin, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Yerel Yönetimler Bölümü öğrencilerine Bursa Kent Konseyi'ni anlattı.
Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu seminer salonunda gerçekleştirilen konferansa, Yerel Yönetimler Bölümü öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Keskin, kent konseyi kanununda tanımlanmış bir yapı olduğunu söyledi. 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 76. Maddesi'nde kent konseyinin tanımlandığını ifade eden Keskin, "Yasaya göre Kent konseyi, kent yaşamında; kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışır. Kent konseyi dediğimiz yapı kamu yönetimi, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları dışında bir platformdur. Kamu yönetimimizde yeni bir alana denk geliyor. Kent Konseyi aslında kamu ile sivil toplum arasında aracı bir mekanizma görevi görüyor. Kent Konseylerinin oluşumda belediyelere düşen görev ise faaliyetlerinin etkili ve verimli yürütülmesi konusunda yardım ve destek sağlamasıdır" diye konuştu.
Bursa Kent Konseyi'nin 700'ü aşkın kurumdan oluşan bir katılımcı listesi bulunduğunu anlatan Keskin, Bursa Kent Konseyi bünyesinde ayrıca 4 meclis, 34 çalışma grubu ve yüzlerce de gönüllü bulunduğunu anlattı.
Keskin, diğer illerde de kent konseylerinin kurulmasını desteklediklerini söyledi.
(YS)

18.12.2012 11:52:02 TSI

Editör: Wan Haber