Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesinde bulunan Erhan ve Ahmet İnci Lisesi öğrencilerine karne hediyesi olarak hikaye kitabı verildiğini söyledi.
Bu hafta başında Gecekondu Önleme Bölgesinde yer alan 5 ayrı ilköğretim okulda karne hediyesi olarak hikâye kitabı verdiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, "Belediye olarak her yıl öğrencilere gerek başarıya teşvik gerek ise okuma alışkanlığını kazandırmak amacı ile kitap hediye ediyoruz. Bu yıl Gecekondu Önleme Bölgesinde bulunan beş ayrı ilköğretim okulunda başlatmış olduğumuz kitap hediyesi çalışmamız, bugün yine aynı bölgedeki bir lise de gerçekleştirdik. Kitap hediyesi kampanyası ile öğrencileri kitap okumaya teşvik ettiğimiz gibi en güzel hediyenin kitap olduğunu vurgulamaya çalışıyoruz. Çocuklarına, yakın dost ve akrabalarına kitap hediye ederek toplumda okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak hedefimizdir. Bilim ve teknolojide gelişmiş toplumda bireyler her yerde okuyor. Otobüste, dolmuşta, duraklarda okuyor" dedi.
Okulların yarıyıl tatili öncesi hikâye kitaplarının dağıtıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, okul kütüphanelerini de unutmadıklarını burada da Türk Klasikleri, 1001 eser gibi kitap takımları hediye ettiklerini kaydetti.
Başkan Memduh Büyükkılıç, geleceğe yatırıma büyük önem verdiklerini bu neden ile okullar yaptırdıklarını, okullarda öğrenciler için her türlü sosyal ve spor tesisi inşa ederek, 18 ayrı bölge de öğrencilere dersleri ile ilgili kurslar düzenlediklerini sözlerine ekledi.
Erhan ve Ahmet İnci Lisesi öğrencilerinden Buket Demir Melikgazi Kaymakamı Hasan Karahan'a, Şerif Akbulut Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a, Ayşegül Özer ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen'e kendilerin yapmış olduğu karakalem resimlerini hediye ettiler.
Başkan Memduh Büyükkılıç, 12. sınıflar arasında birinci olan ve Üniversite sınavına katılacak olan Hüseyin Özden'e başarısından dolayı bir bilgisayar hediye etti.
(ZB-Y)

25.01.2013 15:31:48 TSI

Editör: Wan Haber