Mersin'in Erdemli ilçesinde kurulan Sağlık Gönüllüleri Derneği (DERMAN), Erdemli Devlet Hastanesi doktorları ile birlikte yurtlarda kalan öğrencileri sağlık taramasından geçirdi.
Uzman doktorlar, İhsan Kayıkçı Öğrenci Yurdu'nda yurt yönetimi tarafından özel olarak hazırlanan salonda, 57 öğrenci ve görevli personeli muayene ederek diş, göz, kulak, burun, boğaz ve ürolojik açıdan değerlendirdi.
Sağlık taramasında Derman Başkanı Üroloji Uzmanı Dr. Zeynel Abidin Demir, Diş Hekimi Abdulkadir Baştürk, Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ümit Demir ve KBB Uzmanı Dr. Savaş Körler görev aldı.
Diş hekimi Abdulkadir Baştürk tarafından yapılan ağız içi muayenede 11 öğrencide çürük tespit edildi. Çoğu öğrencide dişeti hastalıkları gözlendiğini ifade eden Baştürk, gençlere yeterli ve düzenli diş fırçalanma konusunda ikazlarda bulunarak, her öğrenciye diş fırçası, diş macunu ve bakteri oluşumunu engelleyen ağız çalkalama suyu hediye etti.
Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ümit Demir tarafından yapılan göz muayenesi sonucun da 5 öğrencide göz bozukluğu ve bir öğrencide de şaşılık tespit edildi.
KBB Uzmanı Dr. Savaş Körler ise öğrencilere klimadan kaynaklanan kuru hava ya bağlı yaşanabilecek sağlık sorunları konusunda bilgiler verdi.
Sağlık taraması sonunda yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren DERMAN Başkanı Dr. Zeynel Abidin Demir'de toplum yararına çalışan kurumlara sağlık hizmeti vermekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Doktor arkadaşlarıma öncelikle teşekkür ediyorum. Herhangi bir sağlık problemi yaşayan öğrencilerimize yardımcı olmaya çalıştık. Öğrencilerimizden bazılarını Erdemli Devlet Hastanesi'nin ilgili bölümlerine yönlendirdik. Sağlık gönüllüleri olarak, toplum yararına çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
(OKİ-Y)

19.12.2012 14:04:20 TSI

Editör: Wan Haber