Kırklareli Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından Kız Meslek Lisesi onuncu sınıf öğrencileri "Çevre Kirliliği, Geri Dönüşüm" konularında bilgilendirildi.
Kırklareli Belediye Başkanlığı Su İşleri Müdürlüğü'nde görevli Çevre Yüksek Mühendisi Ufuk Özen tarafından hazırlanan "Çevre Kirliliği, Geri Dönüşüm ve Su Tasarrufu" slâyt sunumu eşliğinde öğrenciler bilgilendirdi.
Çevre Yüksek Mühendisi Ufuk Özen öğrencilerin geleceklerine sahip çıkmaları gerektiğini, aksi takdirde küresel ısınmayla birlikte sağlıksız bir dünyanın onları beklediğini belirterek;
"Bu eğitim semineri ile genç ve taze beyinlere sağlıklı, güzel ve temiz bir dünyada yaşayabilmek için çevreye karşı duyarlı olmanız gerekli. Dünyada ve Ülkemizde su kaynakları gün geçtikçe azalıyor. Dünyamızın yüzde 80'ni su olmasına rağmen bu su kaynaklarının yüzde 1'i içilebilir sadece. Her canlının suya ihtiyacı vardır. İnsanlar aç olarak yaklaşık 1 ay yaşarken, susuz en fazla 1 hafta yaşabilirler. Doğaya ve çevreye sahip çıkarak doğabilecek olumsuz durumlardan kurtuluruz bunun önlemini almak için doğa sevgisini ilköğretimde çocuklara aşılanması, çocukların bilinçlendirilmesi gerekiyor" dedi.

20.02.2013 15:31:33 TSI

Editör: Wan Haber