Gençlerde farkındalık oluşturmak ve çevre bilincini aşılamak amacıyla Sivas Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Park ve Bahçeler Müdürlüğü okullar da seminerler vermeye başladı. Bu kapsamda, Sivas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Murat Destebaşı, Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencilerine, Sivas Belediyesinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Park ve Bahçeler Müdürlüğünün çalışma yapısı hakkında bilgiler veren Destebaşı, "Öncelikle çalışma yapacağımız alanlarda planlama yaparak işe başlarız. Bu çalışmayı peyzaj mimarlarımız yapıyor, peyzaj mimarlarının görevi tamamen yeşil alanların planlanmasıdır. İçinizde bu mesleği seçmek isteyen arkadaşlarımız olabilir özellikle araziyle uğraşmayı seven ve hayal gücü yüksek arkadaşlarımız bu alanı seçebilirler" şeklinde konuştu.
Projeden sonraki aşamanın uygulama olduğunu belirten Destebaşı, "Bu aşama arazinin yapısına göre ağaçlandırma, yeşillendirme, sulama, varsa üzerinde kafe, lokanta gibi yapısal alanların proje üzerine uygulanmasıdır" dedi.
Seminerde Okul Müdürü Ömer Faruk Taşkın ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri de hazır bulundu.
(UY-ZB-Y)

24.01.2013 12:17:31 TSI

Editör: Wan Haber