Bursa'nın İnegöl ilçesinde 100. Yıl Ortaokulu tarafından öğrencilere yönelik başlatılan "model insan" rehberlik eğitimlerinin ilkinin konuğu Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu. Başkan Aktaş öğrencilerle hayat tecrübelerini paylaştı.
Okul yönetimi tarafından rehberlik derslerinde her ay düzenlenecek olan "model insan" eğitimlerine katılan İnegöl belediye Başkanı Alinur Aktaş, 6/C sınıfının konuğu oldu. Aktaş, öğrencililik ve meslek hayatından kesitler anlattı. Aktaş, öğrencilerden aileler ve toplumun beklediği yegane şeyin çalışmak olduğunu vurguladı.
Rehberlik dersi için Mehmet Gürbüz öğretmenlerini bekleyen 6/C sınıfı öğrencileri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın derse girdiğini görünce şaşırdılar. Kendini tanıtarak başladığı derste "Öncelikle ahlaklı olmalı, milli birlik ve benliğinize sahip çıkmalısınız" diyen Başkan Aktaş; "Siz daha 6. sınıftasınız. Sizlerden anne-babalarınız sizden akşamleyin ekmek getirmenizi, ya da eve para getirmenizi beklemiyor. Sizden en büyük beklentileri başarılı bir birey olmanızdır. Öncelikle kendinize hedefler koyun. Ben şimdi sırayla sorsam hepiniz ya doktor, ya mühendis, ya mimar, ya da öğretmen olacağım der. Ama bu ülkenin terziye, berbere, züccaciyeci de ihtiyaç var.  Bu yüzden ne olacağınıza, yeteneklerinizin neye meyilli olacağına lütfen iyi bakın ve tercihinizi ona göre yapın. İçinizde gerçekten ne olacaksınız, ona bakın. Ve ona göre okulunuzu ve branşınızı tercih edin. Üniversiteye giden süreci iyi değerlendirmelisiniz." dedi.
(MŞ)

14.12.2012 14:51:32 TSI

Editör: Wan Haber