Samsun'da üniversite öğrencileri, ana sınıfı öğrencileri ile işitme engelliler okulu öğrencileri düzenledikleri kampanya çerçevesinde aldıkları tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'ne teslim ettiler.
Samsun Sema Cengiz Büberci Kız teknik Meslek Lisesi Uygulama Ana Okulu Arılar Sınıfı öğrencileri, mavi kapat toplayarak başlattıkları kampanya ile aldıkları 1 adet tekerlekli sandalyeyi Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'ne teslim ettiler. Öğretmenleri Ayşen Aslan ile birlikte Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'ni ziyaret eden minikler ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkanı Av. Mehmet Yılmaz'a teslim ettiler.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 3. sınıf öğrencileri sınıf olarak düzenledikleri kampanya ile elde ettikleri gelirle aldıkları 3 tekerlekli sandalyeyi Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'ne verdiler. Öğrencilerden Ferhat Ülge, toplama hizmet uygulamaları dersi kapsamında kampanya düzenlediklerini ve bir hafta içinde topladıkları para ile 3 adet tekerlekli sandalye alarak derneğe teslim ettiklerini söyledi.
Samsun 19 Mayıs İşitme Engelliler Okulu öğrencileri de 'Tek engelli biz değiliz' adı altında düzenledikleri kampanya ile topladıkları mavi kapaktan elde ettikleri gelir ile bedensel engelli İbrahim Yangör'e tekerlekli sandalyesini Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'nde teslim ettiler.
Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkanı Av. Mehmet Yılmaz, anlamlı kampanyaya katılan öğrencilere teşekkür etti. Gençlerin ve miniklerin duyarlılığının örnek alınması gerektiğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Bugün burada 3 ayrı duyarlı okulun öğrencileri ihtiyaç sahibi insanların yardımına koştular. Dernek olarak amacımız engelsiz engelliler. Çocuklarımıza ve gençlerimize engelli bireyleri tanıtmak ve onlara yardımcı olmalarını sağlamak engelli bireylerin önündeki en büyük engeli kaldırılacaktır. Bu anlamlı desteğe teşekkür ediyorum" dedi.
(MAY-SLH-Y)

20.12.2012 17:58:40 TSI

Editör: Wan Haber