Keçiören'de öğrencilerden önce velileri karne aldı. Velilerin, öğrencilerin halinden anlaması gerektiğini ve eğitim açısından katkı yapması düşüncesi ile harekete geçen Keçiören Belediyesi, ilçede bulunan yaklaşık 60 bin öğrenci velisine karne dağıttı.
Keçiören Belediyesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, öğrencilerden bir gün önce velilere karne dağıttı. Keçiören'de Osman Hamdi Bey İlköğretim Okulu'nda düzenlenen bir törenle Keçiören'de ikamet eden yaklaşık 60 bin öğrenci velisine karneleri dağıtıldı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın da katıldığı törende, veliler ise uygulamanın çok isabetli olduğunu söyledi.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Türkiye'de bir ilk olan uygulamanın amacının, velilerin de öğrencileri empati yoluyla anlaması olduğunu söyledi. Mustafa Ak, "Eğitimin önemli parçalarından bir tanesi de velilerdir. Dolayısıyla velilerin de öğrencilerin halinden anlamalarıyla alakalı, görevlerini yerine getirip getirmedikleriyle alakalı o eğitim dönemi içinde öğrenciyle olan yani velisi olan öğrencileriyle alakalı, ilişkileriyle alakalı belki düşünüp kendisiyle ilgili bir muhasebe yapması açısından böyle bir karne düzenlemesi yaptık. Umut ediyoruz ki öğrencileri anlarlar ve onların ne durumda olduklarını empati yoluyla anlamaya çalışırlar. Bunun da eğitimin bir parçası olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
Başkan Ak ayrıca uygulamanın bundan sonraki dönemlerde de devam edeceğini söyledi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende okul öğrencileri ise seymen oyunları oynadı. Konuşmaların ardından ise öğrenciler ve velileri sahneye davet edilerek karneleri dağıtıldı.
Veliler, uygulamanın devam etmesini isterken, kendilerinin de öğrenciler gibi karne aldıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Öğrenci velilerine dağıtılan karnede ise sorular yer alırken, not bölümünün velilerin kendileri tarafından doldurulması isteniyor.
(AT-ÖZ-Y)

24.01.2013 15:52:46 TSI

Editör: Wan Haber