Karabük'ün Safranbolu İlçesinde Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, topladıkları mavi kapaklarla 4 engelliyi tekerlekli sandalyeye kavuşturdu.
Yaklaşık bir yıl önce başlattıkları 'Mavi Kapak Toplama' kampanyasıyla alınan 4 tekerlekli sandalye daha önceden ihtiyacı olduğu belirlenen Nigar Kabadayı, Vural Gezer, Ramazan Akman ve Sıla Aydın Odabaşı'na okulda düzenlenen törenle verildi.
Törende konuşan Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi müdürü Ahmet Ünal, Türk insanını diğer ülke insanlarından ayıran en büyük özelliğin yardımlaşma duygusu olduğunu söyleyerek, " Gençlerin de bu duyguyla gerek engellilere gerekse kan toplama kampanyalarına destek veriyor. Öğrencilerimiz el ele vererek engelli kardeşlerimize sahip çıkmışlardır. Topladıkları kapaklarla tekerlekli sandalyeler almışlardır. Bu yardımlaşma duygularının her zaman devam etmesini diliyorum. Öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Bülent Kaya da öğretmen ve öğrencilerin engellilere verdiği bu desteğin toplumun her kesimine örnek olması gerektiğini kaydetti.
(YE-SA-Y)

24.12.2012 19:15:10 TSI

Editör: Wan Haber