Bursa Kent Konseyi (BURKENKON) Engelliler Meclisi, Uludağ Üniversitesi Öğrenci Konseyi yönetim kurulu üyelerini ağırladı.
Bursa Kent Konseyi (BURKENKON) ofislerinde gerçekleşen ziyarette Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez ile yürütme kurulu üyeleri hazır bulundu. Engelliler Meclisi'nin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler veren Sönmez, engellilerin toplum içinde eğitim ve üretim kapasitelerinin geliştirilmesini hedeflediklerini söyledi. Engelliler Meclisi'nin engellilerin ve engellilerle ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve üniversite temsilcilerinin oluşturduğu demokratik bir yapı olduğunu anlatan Sönmez, "Engelliler imkan verildiğinde büyük başarılar elde edebiliyorlar. Müziğin yanında futbol, okuma-yazma, İngilizce kursu ve sanat çalışmaları da yapıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz sosyal faaliyetlerin neticesinde birçok konuşamayan arkadaşımız konuşmaya başladı. Yürüttüğümüz projelerle de Türkiye'ye örnek oluyoruz. Tüm Bursalıların kapak desteğini sürdürmesini bekliyoruz" dedi.
Sönmez, Öğrenci Konseyi'nden üniversitelerinden engellilere uygun hale getirilmesi konusunda destek beklediklerini söyledi. Uludağ Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Lütfi Örs de, üniversitelerin engellilere uygun hale getirebilmesi için gerekli desteği vereceklerini ifade etti.
(MŞ)

28.01.2013 12:53:41 TSI

Editör: Wan Haber